Hoe kan ik het roldeurtje van een oud ladenkastje repareren? Het groene lakenstof wat de jaloezietjes verbindt is gescheurd.

Een restaurateur vraagt €800,- en haalt waarschijnlijk het hele kastje uit elkaar voor de reparatie. Moet dat? Zou ik het zelf kunnen?

Toegevoegd na 3 dagen:
Ik ga proberen de latjes aan elkaar te lijmen op het punt (dat is de bodem van het kastje) waar de latjes redelijk plat achter elkaar liggen. Dank voor het meedenken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je handig bent kan je het zelf... Je kan nml. alles zelf repareren als je handig bent ;)

Neem de maten van het roldeurtje op en kijk eens op Marktplaats, daar staat misschien eenzelfde soort kastje op voor een prikkie. Verwissel dan gewoon het deurtje.

Zit er nergens tussen je vrienden en/of kennissen een handige man of vrouw, die je dit karwei durft toe te vertrouwen?

Het is te bezien of het kastje helemaal uit elkaar moet. Je moet even uitvogelen wat de makkelijkste manier is om het gerepareerde roldeurtje terug op z'n plek te krijgen. Waarschijnlijk vanaf onderen. Met een beetje durf is 't zelf te doen.Die latjes zitten in een groef en onderin op een rol en zijn nu het doek eraf is makkelijk eruit te krijgen. De restanten van het doek verwijderen latjes netjes op een rij en opnieuw een zelfde maat lap erop plakken. Goed laten drogen.

tuurlijk, bisonkit en een lapje katoen aan de achterkant plakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100