De sleutel draait niet meer in het slot wat kan ik doen?

Ineens draait de sleutel niet meer in het slot. Er zit geen draaibeweging meer in. Ik vroeg me af of het door het door de vrieskou op dit moment komt en heb heet water eroverheen geschud maar niets helpt. Hoe komt het dat een sleutel niet meer draait, is er iets kapot aan het slot zelf?
Kun je het dan op een simpele manier repareren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat voor soort slot? Het kan zijn dat je het open moet Schroeven en dan een schroefjes moet aandraaien, kan ook dat de cilinder vast zit... Maar dat ligt dus allemaal aan soort slot... Wd40 / slotolie is natuurlijk een poging waard

het kan zijn dat die dingen binnenin het slot zijn vastgevroren, maar dit is meer een vraag voor een slotenmaker

Je kunt proberen iets te smeren. Gebruik eens WD40, wonderspul!

Als het inderdaad vastgevroren zit, zou je kunnen proberen het slot met de föhn te ontdooien.

Als je denkt dat het door de kou komt, is er water bijdoen niet zo slim... Als je bijvoorbeeld siliconenspray in huis hebt, kun je dat proberen. Niet teveel geweld toepassen want dan heb je kans dat de sleutel in het slot afbreekt en ben je verder van huis.

Hang en sluitwerk smeer je het best met grafiet.

Misschien moet je een beetje tegen de deur duwen.

het kan zijn dat het slot iets verschoven is in het slot. neme aan dat het een normale huis tuin en kuiken deur is Toegevoegd na 3 uur: kan zijn dat de cilinder iets verschoven is in de deur zodat hij niet lekker meer draait,haal aan de zeikant schroefje los en probeer slot iets te bewegen,je kan ook dan als je de sleutel iets draait slot eruit halen,zo kan je zien of die nog goed werkt

Je kunt proberen de sleutel iets minder ver in het slot te doen. Dus je steekt de sleutel helemaal in het slot en trekt het dan iets terug. Een slot bestaan uit allemaal pennetjes en wellicht is er binnenin iets geschoven. P.s. NOOIT water in/op een slot gooien. Als je denkt dat een slot bevroren is, doe dan warm water in een plastic boterham zakje en houdt dat tegen het slot aan.

Het bekende recept, beetje cola doet wonderen.

Er is speciale slotspray. Busje lijkt erg op WD40. WD40 trekt meer stof aan dan de echte slotspray.

Een beetje olie in het slot doen, daar wordt het soepeler van...

Als het slot bevrozen is verwarm uw sleutel met en aansteker en steek hem erin, even in laten en af en toe herhalen. Blaas ook warme adem in het slot. Is het niet van de vries, probeer voorzichtig de sleutel iets dieper te krijgen door er voorzichtig met je schoen op te kloppen en probeer hem dan terug te draaien. Ook zoals reeds gezegd je sloten af en toe onderhouden met graffitolie.

andere sleutel proberen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100