Planken op zolder leggen hoe doe ik dat en wat heb ik nodig?

We hebben een nieuw huis, maar op zolder ligt geen vloer (je kijkt direct op het plafond). Wat voor planken heb ik nodig en hoe moet ik deze erop maken? Hoe heten die planken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die planken heten vloerdelen. Het ligt er helemaal aan wat je precies wilt. moet het echt een hele mooie vloer zijn, hoe dik zijn de balken (kunnen ze veel gewicht dragen)? Als je er een mooie slaapkamer van wilt maken dan kun je gerust mooie grenen vloerdelen kopen. Echter, je moet weten of je een ondervloer moet en kunt plaatsen. Als het allemaal erg ongelijk is is het misschien beter om eerst een ondervloer te leggen. Maar als je maar dunne balkjes hebt en je ondervloer en je uiteindelijke vloer is erg zwaar weet je niet of de consructie het gaat houden. En als het gewoon een rommelzolder wordt kun je ook gewoon OSB platen zetten. Lekker makkelijk en grote halen snel thuis! Als je er echt geen verstand van hebt zou ik een timmerman in de arm nemen, want het is niet zomaar een klusje als je er geen verstand van hebt. Toegevoegd na 1 minuut: En je moet natuurlijk ook rekening houden met je trapgat, zit deze er al of moet je een nieuwe trap plaatsen? Wordt dit een vaste trap of een uittrekbaar vlisotrapje?

Vloerplanken misschien ???? De vraag is een beetje onduidelijk, misschien als je de vraag iets genuanceerder stelt krijg je je antwoorden

Er wan uitgaande dat er wel vloerbalken liggen is er niet zoveel aan de hand. Je kan dan, dwars op de balken een planken vloerleggen, eventueel eerst een vloer van underlaymentleggen om een strak resultaat te krijgen. E.e.a. mede afhankelijk van de afstand van de balken en wat je wilt doen met die zolden. Al hij alleen voor opslag is bedoeld zou ik het nij het underlayment laten.

Wij hadden ook zo'n zolder die vliering werd genoemd. Als vloer lagen daar (oude) deuren.

Of je de zoldervloer kan beplanken hangt af van de balken. Moet toch minstens 4 x 6 cm, maar vraag het voor de zekerheid aan een timmerman. Als dat kan vuren vloerdelen kopen en leggen maar. Vraag aan die timmerman hoe je dat precies moet doen. Ik heb het 60 jaar geleden nij mijn ouders in Haarlem gedaan en ik ben het wel een beetje vergeten. Het is in ieder geval niet moeilijk. Vergeet niet vooraf te bepalen waar het trapgat komt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100