wie weet of je structuurverf zelf kan maken

ik heb mij laten vertellen dat je zelf struktuur verf kan maken ,door wit zand door de muurverf te doen ,is dat zo of is er een andere manier ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan zeker: Zilverzand, zaagsel, het is maar net welk effect je wil hebben. Trouwens gewoon met latex, eventueel iets verdunnen, maar dat hangt af van wat je erin gooit. Wel ergens op proberen, want eenmaal op de muur krijg je het er moeilijk vanaf.

Vroeger deden we houtvezels door de verf voor structuur.

hoi luna400, zoals je gelezen hebt, JA, je kan het zelf maken. wat ik nog niet gelezen hebt, is het bestaan van speciale structuur verfrollen. neem een verfrol met structuur motief. Breng met deze rol de verf aan, en je hebt het structuur naar keuze. vroeger was 'houten' een kunst die alleen de beste schilders kenden. het is met een kwast structuur aanbrengen, en wel zodanig dat het geverfde oppervlak er uit zag alsof het een houten plaat was. dit is iets dat alleen oude schilders nog kennen, ik denk dat de moderne schilder het woord nog niet eens kennen. veel suc6 groeten, Dré

Houtvezels, lekker laten inweken en dan opbrengen met de roller (of met de blokker maar daarna wel uitrollen). Zand geeft maar een heel lichte structuur en komt vrij gemakkelijk los als je er tegenaan schuurt (trapopgang e.d). Mijn advies: haal gewoon een structuurverf in de winkel/bouwmarkt, scheelt je een hoop gedoe. Veelal hebben ze ook wel voorbeelden van de verschillende structuurverven op een paneel. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100