Ik wil een nieuwe accuboormachine kopen. Er staat een advertentie in een blad over de Bosch PSR96.

Nu heb ik gezocht op Google en kwam klachten tegen over de slechte accu's die Bosch levert.
Heeft iemand hier ervaring mee??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja,ik heb de bosch psr-12 en de bosch psr-96 heb ze allebei (nieuw) gekregen op verjaardagen en heb bij beide hetzelfde probleem. De eerste paar weken ging het goed,daarna begonnen de accu's vanzelf leeg te lopen binnen een paar uur als ze niet gebruikt werden.heb gemaild naar bosch en ben naar de winkel gegaan,heb zelfs een nieuwe accu gekregen (alleen bij de eerste klacht) maar die had hetzelfde probleem. Gevolg : ik hoef bosch niet zo nodig meer ik geef liever een paar centen meer uit zodat ik kwaliteit in huis heb. Ik heb nu de Makita BDF343RHE 14,4 V 1,3 Ah Li-Ion kost ff 2 meiertjes (€209) maar dan heb je wel een goeie accutol die erg lang meegaat en die je rustig een week kan laten staan met de accu erin zonder dat hij leegloopt Toegevoegd na 2 minuten: Toevoeging - Ik ben gewoon een huis tuin en keuken knutselaar,maar knutsel wel regelmatig genoeg om zo'n aanschaf te doen. Als je een of twee keer per jaar een paar schroefjes aandraait is een makita eigenlijk teveel van het goeie tenzij je het ervoor over hebt

Ja, een kennis heeft een groene Bosch en daar ook snel de accu's leeg (2 stuks) Dus die werkt alleen maar als je vlak van tevoren opgeladen hebt. Er is wel een groot verschil tussen Bosch groen en Bosch blauw. Ik heb wat Bosch blauw gereedschap en daar ben ik zeer blij mee. Mijn advies: ga voor budget: aldi, lidl, eigen merken. of voor professioneel: Makita, Bosch blauw, Hilti. Alles ertussen is budget in een mooi jasje. Toegevoegd na 10 minuten: Zelf draai ik vooral met een kleine blauwe bosch: lekker licht en ideaal in de kleine ruimte. (in de link de set die ik heb, hij is ook los te krijgen)

Bronnen:
http://www.toolsxl.nl/bosch-blauw-gsr-108-...

Ik wil niet lullig doen, maar mijn bosch bevalt me prima en ik heb er al duizenden schroeven mee ingedraaid...draait lekkerder weg dan zo'n budgetgeval kan ik je verzekeren, het is natuurlijk geen Festool maar ik heb geen klachten, laad voor ik begin altijd wel mijn accus-s op, maar op mijn werk doe ik dat ook altijd met de prof. gereedschappen, nooit beginnen met een halve tank zeg ik maar...

Vroeger had mijn man ook Bosch, maar is later toch overgestapt op Makita, gewoon omdat het steviger is, langer meegaat. Op het moment is er bij Praxis een aanbieding van de Makita accuboor, Type 6261 DWPE 9,6 Volt. Oplaadtijd 30 minuten, incl. koffer en 2e accu voor 99,00. Hoop dat je wat hebt aan deze info.

Bosch groene machines zijn de goedkoperen (lees DHZ) lijn van bosch. Vaak komt dit in de praktijk tot uiting in de kwaliteit van de accu's als wel de kracht van de machine. Ik lees boven dat u op advertenties van machines afgaat. Natuurlijk logies. maar eigenlijk kun je beter andersom beginnen. kijken welke machine aan de eisen voldoet die u stelt en daar de aanbieding bijzoeken. Als je voor een machine gaat kijk dan niet naar de voltage van de accu. deze heeft niet alles met de machine te maken. zie dit als de brandstof van de machine. Als wij in onze auto benzine doen dan zegt dit niet hoe ver we erop rijden en hoe hard en wat de acceleratie van de motor is. Zo is dit ook met een accu machine. Ik zal hieronder uitleggen waarop u kan letten bij een accu machine. Newton Meter (Nm) dit is de kracht op de kop van een machine, hoe hoger dit getal hoe meer power de machine levert. De goedkoperen machines (B&D, Bosch groen, eigen merken bouwmarkten en duitse supermarkten) staan met de Nm niet echt te pronken omdat deze niet zo hoog is (gemiddeld rond of onder de 20). De betere merken ligt dit getal tussen de 35 en 64. dit zijn de echte zware jongens en zijn ook niet bang voor echte lange schroeven of voor zwaardere houtsoorten. Li-Ion. dit is de nieuwe generatie accu's. aan te raden is om een nieuwe machine te kopen met deze accu soort. Een Li-Ion accu is 2 x zo licht als de oude accu, levert 40% meer power en gaat 100% langer mee. Deze accu's worden ook niet heet bij het opladen. Slipkoppeling. met deze koppeling kunt u de kracht in stellen waarbij de boorkop niet meer de schroef aandraait. dit is ideaal voor gipsplaten en andere zachtere houtsoorten. Bijna alle machines hebben deze mogelijkheid tegenwoordig. Op de bron site vermelding staat onder het kopje aankoop advies nog meer over het aankopen van machines.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100