Ik heb een douchecabine waarvan de onderkant van aluminium is. Nu is de verf helemaal afgebladderd. Hoe kan ik dit t best behandelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

probeer het eens met radiator lak...

Zink en aluminium Verf hecht slecht op deze metalen. Ontvet ze eerst goed met thinner, en breng daarna een z.g. epoxy-primer aan. Hierop hecht glansverf uitstekend.Een goede voorbehandeling is het halve werk,gebeurt dat niet goed ben je over een jaar weer bezig.Dus de oude verf goed verwijderen.(scotch brite)

Bronnen:
http://www.klusidee.nl/schilderen/verftips.php
http://www.oafholland.nl/productinfo/?1/46...
http://www.schildersblad.nl/5825/VRAAGBAAK...

De douchecabine goed schoonmaken en daarna afnemen met thinner.Dan de boel slijpen met waterproof schuurpapier zodat je de blanke ondergrond goed schoon ziet komen.Daarna weer afnemen met thinner en niet meer met de handen aankomen.Vervolgens de douchecabine met een twee componenten primer gronden en daarna afwerken met liefst 2 componenten autolak in 2 lagen.Dit is een serieuze klus En het blijft risicovol daar zeepresten akali bevatten en hechting kunnen belemmeren.Daarom moet je voor het beste resultaat ook serieus te werk gaan wat betreft schoonmaken en ontvetten.Garantie kan niemand je hierop geven.

Ondergrond schoon en vetvrij maken en Hammerite Verf verven. Te koop bij o.a. Karwei.

Gebruik toch maar wel een non ferro primer (hammerite)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100