Welke (kleinere) aanpassingen appartement hebben positief effect op aantal bezichtigingen?

Mijn appartement staat te koop. Omdat ik weinig kijkers/mogelijke kopers krijg, ben ik op zoek naar dingen die ik kan veranderen, waardoor meer mensen geinterresseerd zouden kunnen raken.

Er staan meerdere soortgelijke appartementen te koop; er worden er weinig verkocht.
Mijn verkoopprijs is vrij scherp vergeleken met de anderen.

Ik denk bijvoorbeeld aan het leggen van laminaat; ik zie bij heel veel huizen op Funda dat er laminaat in ligt. (nu ligt er vloerbedekking).
Is dit iets wat kan helpen?

En andere soortgelijke dingen, die redelijk snel en voor niet al te veel geld gedaan kunnen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Laminaat leggen is zeker iets dat kan helpen, want tapijt is "uit" en onderhoudsintensiever, en mensen kunnen op de een of andere manier absoluut niet door de inrichting heen kijken. Je moet je huis ook eigenlijk zodanig toonbaar maken dat het er niet meer bewoond uitziet, maar meer als een showroomopstelling in een meubelzaak. Dus vrijwel alle persoonlijke spullen verwijderen, bij elkaar passende deco-elementen zoeken, de ruimte zo leeg mogelijk laten (maar niet TE leeg, mensen moeten kunnen zien wat voor meubels er in passen) en vooral NIETS laten doorschemeren van een eventuele eigen smaak. Dat klinkt overdreven, maar helaas zit de huizenmarkt op dit moment een beetje zo in elkaar. Ik heb indertijd voor we ons huis gingen verkopen zo ongeveer 50 % van onze meubels en grote spullen in de opslag gedaan (zelfs het kinderspeelgoed), alle kleur weggeschilderd (alles wit en glimmend nieuw) , alle persoonlijke spullen tot en met de boeken aan toe in dichte kasten opgeborgen en wat van die walgelijk smakeloze maar erg moderne tuttemerul bij de Action aangeschaft, en toen was het met drie dagen weg. Vooral opbergen kost niks, stallen alleen als je bij familie en vrienden niks kwijt kunt, en bij de Action en soortgelijke winkels kun je erg voordelig de juiste op kleur afgestemde decoraties halen (zoals beddengoed dat bij je gordijnen past, servies dat niet stoort op het aanrecht, bijpassende splinternieuwe theedoeken, handdoeken in de kleur van je badkamer etc. ) en natuurlijk van het tuincentrum goedkope splinternieuwe frisse plantjes. Een huis verkopen is nu eenmaal niet hetzelfde en verhoudt zich eigenlijk heel slecht tot er daadwerkelijk in wonen. Dat kan wel een flinke poos een handicap zijn. Maar uiteindelijk loont het de moeite vaak wel.

Je moet het zo neutraal mogelijk houden; dus als je een poezenfreak bent, haal dan alle poezenposters/accesoires weg. Vloerbedekking is geen goed idee, laminaat daarentegen wel. Zorg dat je raamverduistering hoogstaat zodat men altijd naar binnen kan kijken naar een opgeruimd huis. Als je eenmaal kijkers hebt, zorg dan dat je net vers brood hebt gebakken, die geur doet wonderen. De BBC zond van die programmas uit hoe je je huis kan optimaliseren voor de verkoop: House Doctor: https://en.wikipedia.org/wiki/House_Doctor

Zorg ook voor voldoende licht. Haal desnoods wat donkere meubels weg. Komen potentiële bezoekers op een sombere dag, zorg dan voor voldoende lamplicht. Hoe donkerder, hoe somberder en dat verkoopt niet

Maak alles schoon en ruim zoveel mogelijk op zodat de ruimte groot lijkt. Ook de entree van het huis. Bekijk het huis alsof je het zelf wilt kopen. Zet alle losse dingen vast. Zie de tips in de link van makelaarsland.

Bronnen:
https://www.makelaarsland.nl/makelaar/huis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100