Hoe kan ik het beste lak van hout verwijderen?

Enkele kozijnen van mijn huis zijn gelakt, ik wil deze graag wit verven. Wat is de beste methode om de lak te verwijderen zodat ik hierna de kozijnen kan schilderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

met een verfbrander de grootste stukken en daarna met een schuurmachine de kleine stukjes. het gaat ook met zandstralen maar dat is een helse klus.

als de kozijnen glad en niet te veel beschadigd zijn dan zou ik schuur pasta nemen met een schuursponje opbrengen en klaar dit geeft dus geen stof en werkt heel snel.

Je kan gewoon de witte lak over de huidige lak heen aanbrengen. Als je niet weet welke lak er op zit, moet je wel witte lak op terpentine basis gebruiken, anders kan je lak gaan barsten.

Als de ondergrond, in dit geval de laklaag, heel is: goed schoonmaken, schuren, eventueel grondverf en lakken. Wilt je de laklaag eraf halen is het branden eventueel met een stripper het beste.

Als ze niet beschadigd zijn, met ammoniak vetvrij maken, licht opschuren en zonodig gronden. Weer lichtschuren en daarna met waterproof schuurpapier gladmaken. Nu heb je een prima ondergrond om opnieuw te lakken.

Er is maar een goede manieren en dat is krabben. Vroeger deden we dat met stukjes glas (lekker goedkoop en zeer effectief), tegenwoordig heb je bij de bouwmarkt speciale lakkrabbers. Daarna met fijn schuurpapier na behandelen.

Bronnen:
http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_n...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100