door opening waar het rolluiklint van buiten naar binnen komt en dus omhoog- of omlaag trekt tocht vreselijk. Wat kan ik hier aan doen?? Bedankt.

Kan er geen tochtstripje voor plakken anders kan ik het rolluik niet meer omhoog of omlaag trekken. Wie heeft er goede tips?? Volgens de rolluikhandel was er niets aan te doen. Je voelt de tocht gewoon langs je rug trekken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn speciale anti-tocht kapjes voor in de handel. In de gemiddelde bouwmarkt kan je ze in Duitsland voor een paar Euro halen. In nederland wellicht minder makkelijk, omdat rolluiken niet zo vaak voorkomen. Deze kapjes schoef je op de kast van de rolluit, en hebben zeer veel kleine haartjes, welke tocht-dicht om het lint heen afsluiten.

propje watten er in zolang het koud is, iets uit laten steken, dan kan je hem er zo weer uit trekken.

Je kan een tochtstrip met een bostel gebruiken. Denk aan wat je achter de brievenbus hebt zitten (Meestal). Anders een stofdoek of oude lap erin steken en eruit trekken als je het rolluik moet openen of dicht doen.

Naar de Bouwmarkt gaan en daar een bus `Purschuim`kopen, daar krijg jij dat tochtgat zeker wel mee dicht..lees wel goed de bijsluiter en houd je aan de veiligheidsvoorschriften. Gr. TJ

hoi gast34759, Purschuim en een prop watten moet je niet doen, pur krijg je niet meer los, alles zit dan muurvast. watten kruipen naar binnen, en veroorzaakt later blokkeringen. het goede antwoord staat er twee keer in, namelijk de tochtstrip met borstels, zoals je vaak aan de binnenkant van een brievenbus ziet. jij hebt een kleine uitvoering daarvan nodig, ik weet niet of die bestaat, maar anders verzaag je toch gewoon zo'n grote in twee kleine delen. mogelijk is het veel goedkoper en je zal wel meer rolluiken hebben, kan je die ook meteen tochtdicht afwerken. suc6 een heel prettig kerstfeest en een inventief 2011 gewenst. groeten, Dré

Als het daar tocht dan zal er op een andere plek in het huis nog een ander 'tochtgat' zijn dat de trek veroorzaakt. Kijk eerst eens of je daar iets mee kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100