Radiator borrelt ondanks ontluchten. Wat kan er aande hand zijn?

Ik heb mijn CV installatie bijgevuld en ontlucht. De radiator die het dichtst bij de ketel is aangesloten, blijft luidruchtig borrelen, maar er komt geen lucht meer uit. Wat kan er aan de hand zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1: zit het ontluchtingsgat wel op het hoogste punt ? (evt waterpas gebruiken, of plaat aan ontluchtzijde omhoog drukken, of andere zijde laten zakken 2: is de druk door het onluchten niet onder 1 bar gekomen. gerelateerd aan 2: is je expansie vat nog okee ? (rood ding) 3 het kan ook de pomp zijn (persgeluiden door te hoge opbrengst, zet alle platen eens open, wordt het dan minder) ) , meestal zit er een schakelaar op voor 3 standen, probeer te verlagen.

Nuon verwarming ontluchten. (video)

Bronnen:
http://www.nuon.nl/producten-en-diensten/c...

Als je gaat ontluchten dan moet je wel enige uren wachten . En dan ontluchten op het hoogste punt van de verwarmingsbuis . daar zit ook een nippel. De lucht heeft enige tijd nodig om op het hoogste punt te komen . Dit gaat alleen op als je de ketel op een zolder hebt . Zo nee dan de radiator ontluchten die het hoogste zit .

kijk of de (automatische)ontluchter van de ketel open staat, als deze dicht staat dan kan daar lucht achterblijven bij het bijvullen. Deze lucht gaat weer door je systeem heen en kan borrel geluiden maken. Kijk eventueel voor meer info op onderstaande link, en klik dan op het filmpje ketel bijvullen en ontluchten radiator.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100