Mag je te allen tijden een product retourneren? Ook wanneer het een aanbieding is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Retourneren wanneer het niet in orde is of defect, mag altijd. De leverancier is namelijk verplicht een deugdelijk product af te leveren. Maar retourneren omdat het je toch niet bevalt mag alleen onder voorwaarden, bijv. ruilen binnen 14 dagen. Bij aanbiedingen kan dit vaak ook, maar niet altijd. Normaal staat er dan bij: dit product kan niet geruild worden. Verstandig is om het bij aankoop te vragen.

Nee, er is geen recht op retourneren in de wet. Je bent dus ten alle tijden afhankelijk van de algemene voorwaarden van die winkel. Deze mogen zelf bepalen of er geruild mag worden, hoe lang dat is en of er artikelen zijn die uitgezonderd zijn. Een wettelijke uitzondering is als een product defect is. Je kan dan terug naar de winkel. Daar zal de winkelier moeten beslissen of hij het product gaat repareren of dat hij een vervangend exemplaar meegeeft. Je hebt niet automatisch recht op een vervanging of op geld terug! Als de winkelier wil repareren, dan mag hij dat eerst proberen. Pas als het product niet gerepareerd kan worden en er is geen vervangend exemplaar, dan kan de koop ontbonden worden en dan heb je recht op geld terug.

Een defect product mag altijd worden geretourneerd. Producten gekocht "op afstand" (via Internet, telefoon, catalogus, etc.) mag je binnen 7 dagen retourneren m.u.v. de producten genoemd in de bron (reizen, bederfelijke waar, etc). Voor andere producten hangt dit van de verkoopvoorwaarden af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100