Hoelang heb ik garantie op mijn mobiele telefoon?

Mijn telefoon is gekocht in juni 2010 en nu is het speakertje ermee opgehouden, waardoor ik de persoon aan de andere kant niet meer hoor. Valt dit onder de garantie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord is heel simpel. Je hebt gewoon 2 jaar garantie op je telefoon. Alle grote merken zoals Samsung, Nokia, LG, Sony Ericsson geven dat. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen postpaid (abonnement) of prepaid. Dat onderscheid is er nooit geweest. Dus ga gewoon met toestel en je kassabon naar de winkel waar je hem hebt gekocht.

Ja, als het niet door jezelf is gekomen en zomaar uit 't niets kwam wel! Je hebt volgens mij 2 jaar garantie.

Volgens de wet heb je recht op minimaal 1 jaar garantie (12 maanden) op je telefoon, mits hij duurder dan 25 Euro was. Maar ondanks dat je garantie is vervallen, wilt dat niet zeggen dat je geen recht hebt op reparatie. De fabrikant is verplicht een deugdelijk product te leveren, ook na de garantieperiode. Ik raad je aan naar de winkel te stappen waar je hem hebt gekocht. Meestal wordt daar naar een juiste oplossing gezocht. Ook adviseer ik je om de garantiebewijs mee te nemen, want die heb je zeker nodig! Veel succes!

Prepaid telefoons 1 jaar, postpaid 2 jaar.

Ligt eraan welk mobiel het is en waar je het hebt gekocht, op een iphone zou je bv standaart geen garantie meer hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100