Telt een ingescande kassabon als garantiebewijs?

Ik bewaar mijn kassabonnen in een brandveilige kluis, maar ik wil ze liever inscannen en weggooien, want ze vervagen nar zoveel tijd (zeker de thermische).

Weet jij het antwoord?

/2500

volgens mij niet maar als je garantie hebt van bijv. 1 jaar dan kun je ze na 1 jaar weggooien en kassabonnen van de supermarkt kun je inprincipe ook gewoon weg gooien.

hier een duidelijk uitleg. En kopie geldt wel degelijk als garantiebewijs..oa als het orginele onleesbaar is geworden. vandaar zijn er al vele winkels die ZELFS adviseren om een kopie te maken http://www.dezaak.nl/renderer.do/menuId/2170/sf/2170/returnPage/2170/itemId/457286/realItemId/457286/pageId/381/instanceId/2176/clearState/true/ Toegevoegd na 51 seconden: verkeerde link,ff kijken als ik juiste kan vinden

Inscannen lijkt mij een goeie optie. Zelf kreeg ik al een keer te horen dat ik maar een copy van de kassabon moest maken omdat de kassabon snel vervaagd. Dat er geknoeid kan worden met de datum is natuurlijk zo. Alleen worden de kassabonnen bij de winkelier ook bewaard en dus kunnen ze het bij twijfel altijd achterhalen. Het belangrijkste op de bon is het nummer, de datum en het artikel. Dat nummer kunnen ze dus altijd opzoeken en nakijken. Fraude lijkt mij niet handig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100