Sinds wanneer en waarom is "Superstar" het winkeltje opgezet voor en door leerlingen van het ROC Zadkine te Rotterdam, Teilingerstraat, gesloten ?

Winkeltje was te betreden op vertoon van een pasje, dat alleen werd vergeven op bewijs van toestemming voor toegang bij de Voedselbank.
Superstar was bedoeld voor mensen die een bewijs van deelname hadden voor de Voedselbank, om daar bepaald voedsel zoals brood, groente, kruiden en ook sommige kruidenierswaren voor een klein prijsje te kunnen kopen.
De leerlingen runden de winkel, onder begeleiding/toezicht van docenten, om werkervaring op te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er waren te weinig klanten. Hier kun je meer lezen over de problemen: http://www.rijnmond.nl/nieuws/10-03-2008/te-weinig-klanten-minima-supermarkt http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/2131281/2008/03/10/Een-supermarkt-zonder-klanten.dhtml Beide berichten uit 2008, en daar valt tussen de regels door te lezen dat die winkel dicht zou gaan. De winkel zal dus ergens tussen 2008 en 2012 gesloten zijn. Dat 'ie dicht is, is wel zeker, want het Zadkine heeft een zeer uitgebreide site, met b.v. ook veel links over alle soorten van samenwerking. Als Superstar nog zou bestaan, dan zou dat ergens te lezen moeten zijn, en dat is niet het geval. De bedoeling was een soort voedselbank en praktijkervaring voor studenten te combineren. Hier is meer te lezen over het waarom: http://www.rijnmond.nl/nieuws/02-10-2005/supermarkt-voor-minima-geopend

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100