Wat kan ik doen als de alarm van een winkel steeds afgaat als ik er binnenloop?

Hallo,

De laatste dagen gaat de alarm van een winkel steeds af.
Het rare is dat het gebeurd als ik de winkel binnen loop.
(en dus ook als ik naar buiten loop wat al tot reacties
van de personeel leidde).

Het gebeurde onder andere bij de Ako, Etos en Kruidvat. Dus wat hier tegen doen?

Toegevoegd na 6 uur:
Ik hoor allerlei oorzaken. Maar wat kan ik zelf doen om het uit te testen? Want ik denk niet dat winkels het op prijs stellen als ik ieder ding in mijn tas uitpak en ga uittesten of de alarm dan gaat werken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heeft je kleding toevallig nog zo'n vierkant label dat je er eigenlijk uit moet knippen? Die worden bij aankoop gede-activeerd, maar als je ze er niet uitknipt worden ze na een tijdje vanzelf weer actief. Kleren van de Hema hebben dat bijvoorbeeld. Schoenen of tassen hebben soms zo'n sticker op een verborgen plekje en in boeken ligt soms een heel dun stripje.

Dan heb je iets op zak of aan/in je tas of rugzak of kleding of schoenen waar dat poortje op reageert. Kwestie van uitproberen! Toegevoegd na 1 minuut: En stel dat het bijvoorbeeld iets aan je riem of zo is, dan zorgen dat het personeel kan zien dat dat de reden is - dus ook als je binnenkomt. Neemt niet weg dat ze desondanks misschien je tas willen controleren als je weer gaat, want een slimme winkeldief zou hier gebruik van kunnen maken. Toegevoegd na 6 uur: Testen is toch de enige manier. Gewoon de eerstvolgende keer dat het gebeurt.

je tas leeg halen en ales wat daar in zit laten deactiveren, kan in bijvoorbeeld een oude lippenstift een beveiliging zitten die weer geactiveerd is, of nooit gedeactiveerd is. Toegevoegd na 6 uur: je kunt met je tas door het poortje zwaaien, ligt het aan je tas, dan hoor je dat, dan je benen 1 voor 1, dan je armen 1 voor 1, is het probleem dan nog niet gevonden, dan moet je het in je bovenkleding zoeken, doe je jas uit en test deze, uiteindelijk zal je het probleem vinden en ken de cassiere je helpen het op te lossen

Het kan zijn omdat je nieuwe kleding aan hebt. EEn paar jaar geleden is het mij ook overkomen. Ik had een broek aan van C&A. In het kleine zakje (rechtsvoor) bleek zo'n vierkante anti-diefstal kaartje te zitten.

Ik ben geen zwever hoor, maar wel een beetje een zweverig antwoord. Ik had dit zo'n anderhalf jaar geleden ook, het lag niet aan dingen aan mijn kleding of aan mijn tasje want had het ook als ik met mijn blote voet tussen de alarmpoortjes ging. Heel apart was dit. Misschien ben je dan op een bepaalde manier 'geladen' of zo? Of je hebt natuurlijk wel gewoon wat in je tas zitten ;) dat zou de meest logische verklaring zijn maar het kan dus ook iets aparts zijn zoals bij mij toen was.

Ik heb dit ook gehad. Overal waar ik kwam ging het alarm af. Niet alleen winkels en supermarkten ook bij de bieb. Gelukkig ben ik er achtergekomen wat de oorzaak was: een klein metalen plaatje( versiersel) op mijn nieuwe portomonee.Bij de supermarkt was de cassiere zo aardig om hem voor mij over de scanband te halen en hem zo te ontladen.Probleem opgelost,nergens last meer van. Bij jou zal het ook wel zoiets zijn( iets met metaal:kan ook horloge,riem etc. zijn),komt best veel voor,ik heb dergelijke dingen ook van andere mensen gehoord.

Als je pas nieuwe kleren hebt moet je even kijken of je daar nog iets aan hebt hangen van binnen, zoja dan moet je dat er even af knippen. Vooral met kleren van de C&A heb je dat probleem. Er zit dan een code in de kleding en die wordt gedeactiveerd door de C&A, maar wanneer je de kleding paar dagen later weer aandoet blijkt dat de code weer geactiveerd is!! Dus even kijken of er iets in je kleding zit ;)

Gek genoeg had ik het een hele dag vanwege een bibliotheekboek, bleek na uitgebreid testen...

Ik heb het laatst een tijdje gehad, bleek dat ik een medicijndoosje mij me had (voltaren) dat beveiligd was met zo'n glimmende antidiefstalsticker.

het kan zelfsaan een alarm stickertje in bijv. je beha liggen gewoon even kijken of je iets in je tas hebt zitten met zo'n stickertje en volgende keer als ie afgaat bij binnenkomst even tegen het personeelslid zeggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100