Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Boeken besteld bij vandijk alles is binnen gekomen, maar ze willen dat ik extra betaal, mogen ze dat eisen?

Ik heb ongeveer 3 weken terug boeken besteld en heb alles binnen, maar ik heb een mail ontvangen dat er een "foutje" in het systeem was en dat ik nog zo'n 380 euro moet betalen. Maar kan dit wel ? Een fout die zij hebben gemaakt moet ik vergoeden.

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
1.3K
HannekeJanssen
2 jaar geleden
Met deze informatie is de vraag niet te beantwoorden. Heb je al een deel betaald? Wat is het "foutje" wat zij maakten?
Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
Weet niet zeker wat het foutje is ik heb in totaal 40 euro betaald en er stond op de website dat de rest door mijn school vergoed zou worden
HannekeJanssen
2 jaar geleden
O.k., op de website van Van Dijk? Dan zou ik bij je school navraag doen - kan zijn dat ze jou de rekening hebben gestuurd die bij je school thuishoort....

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Recht hebben en recht krijgen zijn twee verschillende dingen.
Basisregel is dat je mag vertrouwen op wat ze aanbieden en/of offreren, behalve als voor de normaal oplettende klant direct duidelijk had moeten zijn dat het een vergissing betreft.
Ik zou ze vriendelijk antwoorden dat je er op vertrouwde dat een professioneel bedrijf als Van Dijk zijn zaakjes keurig op orde heeft, en je er niet op bedacht hoefde te zijn dat ze zich vergisten. En je dus niet gehouden bent welk bedrag dan ook bij te betalen.
Behalve als je alles nog eens goed controleert, en had kunnen en moeten zien dat het niet klopte natuurlijk. Dan moet je alsnog (een deel?) bijbetalen.
(Lees meer...)
2 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
Nee hoe kan ik dat weten op de website stond dat het vergoed zou worden door mijn school. Bedankt voor de tip ik ga in contact komen met van dijk Prettige dag verder kind sir.
Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
Ik heb ook alle vacatures hier van + screenshots
HeerVoldemort
2 jaar geleden
Haha van Dijk een professioneel bedrijf...dat gelooft van dijk zelf niet eens... https://www.ad.nl/binnenland/leverancier-van-dijk-alle-leerlingen-die-boeken-nog-niet-hebben-krijgen-online-materiaal~a3de1cc7/ https://www.ad.nl/binnenland/duizenden-scholieren-zonder-schoolboeken~a628e117/ https://nl.trustpilot.com/review/vandijk.nl
https://www.start12.nl/winkelen/boeken/van-dijk/
https://m.facebook.com/pg/VanDijkVO/reviews/

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding