Is het normaal dat degene die het pakket afgeeft bij afhaalpunt zijn handtekening voor mij zet?

Gisteren haalde ik een pakketje af bij een afhaalpunt, en degene die het mij gaf zij tegen mij: dat krabbeltje doe ik zelf wel. Is dit gewoonte?

Toegevoegd na 1 uur:
Mijn vraag is eigenlijk of het vaker voorkomt. Dat het niet mag weet ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Die handtekening hehoor je zelf te zetten. Anders zou de "afhaler" (jij), als hij van kwade wil is, erg gemakkelijk kunnen stellen dat hij het pakket niet ontvangen heeft. (Betwiste handtekening). Toegevoegd na 1 dag: (Dat het regelmatig gebeurt, wil niet zeggen dat het normaal is...) Toegevoegd na 1 dag: (Dat het regelmatig gebeurt, wil niet zeggen dat het normaal is...)

Ligt eraan waar die handtekening voor staat. Als dat is om te verklaren dat die medewerker het heeft afgegeven, is het normaal. Als die tekent voor ontvangst, verklaart hij dat hij het afgehaald heeft, en als jij dan om je pakje komt vragen heeft hij een probleem. Misschien heeft 'ie ook camerabeelden, dan zijn er twee met een probleem. Handtekening voor ontvangst is een middel, geen doel. Het doel is om bij onenigheid over wel of niet overhandigd hebben, een bewijs te hebben. Normaal betekent volgens de norm. Meestal telt een voorschrift (wettelijk, instructie van werkgever) als norm, ook als er een gewoonte is om je daar niet aan te houden. Maar gewoonterecht bestaat, en wordt soms ook door de rechter geldig gevonden. Als die medewerker dat krabbeltje zet en het pakje inpikt, heb jij met dat krabbeltje niks te maken, en is dat afhaalpunt aan zet om alnog aan zijn verplichting te voldoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100