Mag kleding vallen onder tijdsgebonden?

Ik heb bij een webshop kleding gekocht voor een verkleed feestje. Na mijn aankoop heb ik men bestelling op donderdag ontvangen en de volgende dag direct aangegeven dat ik van de aankoop af wil. Achteraf word via mail verteld dat het om een tijdsgebonden product gaat terwijl er tijdens mijn aankoop of waar dan ook op de website dit niet is vermeld. Mag dit zomaar?

Toegevoegd na 5 minuten:
Het product staat onder de categorie carnavals kleding 2014. Maar er staat niet dat hierdoor men retour recht vervalt. Verder staat er helemaal niets op de website over retourneren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee; je hebt, volgens de wet Verkoop op Afstand minimaal 7 WERKdagen (=9 dagen) de tijd om je product terug te sturen, en het volledige aankoopbedrag + verzendkosten terug te krijgen. Als de algemene voorwaarden iets anders aangeeft, is dat niet rechtsgeldig. Toegevoegd na 4 minuten: Dit geldt op alle producten, dus ook "tijdsgebonden" producten. Je mag 'm dus retour kunnen zenden. Toegevoegd na 7 minuten: De webwinkel mag je niet verbieden om producten retour te zenden. Dus laat je niet niet verwarren door één of andere voorwaarde!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100