Kun je met een .eu domein extentie wereldwijd hoog ranken in Google?

De .com domein is bijvoorbeeld bezet, .info is nog wel beschikbaar. Kan .eu domein extentie goed en hoog ranken wereldwijd? Of zou ik dan nog beter voor .info kunnen gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mocht je wereldwijd hoog willen eindigen, dan is het belangrijk dat je site standaard in het Engels is. Een domein .eu zal ook in Amerika hoog op de zoeklijsten kunnen komen. Zo makkelijk gaat het echter niet en je zal allerlei trucjes moeten bedenken om hoog in de lijsten te komen (of wat geld overmaken op de rekening van Google). Een aantal van deze trucjes staan in de link hieronder en dan kom je al een heel eind. http://www.sprout.nl/299/dossier/302/10155/seo-enzo/slimme-trucs-om-hoger-in-google-te-komen.html

Hmm eerlijk gezegd denk ik dat het niet heel veel zal uitmaken. Kwalitatief sterke content, een gebruiksvriendelijke website en relevante verwijzingen (links en social shares) zijn de belangrijkste factoren om hoger te ranken .Info en .EU zijn beide betrouwbare extensies. Wel wordt de .info vaker gebruikt bij internationale websites dan de .eu (richt zich op Europa). Zelf zou ik voor een .info gaan (als je ook richt op Amerika en andere continenten.

Bronnen:
http://000.nl/posts/wat-is-het-nut-van-mee...
http://www.xel.nl/domeinnaam-extensies

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100