Kun je bol.com zomaar frauderen, en wat kan een incasso bureau precies hiertegen doen?

ik heb ook nog een algemene vraag betreft incassobureau's, die heb ik hier ook neergezet want ik wist niet hoe ik dat in de titel kon verwerken.


situatie:
ik ken iemand die heeft bij bol.com een product besteld en heeft deze niet betaald, vervolgens is deze persoon uit het huis gegaan en heeft op dit moment een ander woon adres die ook bekend is bij de gemeente.
deze heeft hij niet veranderd bij de bank, dus daar staat nog het oude adres.

vraag: is het mogelijk voor een incasso bureau om je huidige adres te traceren met alleen een naam, oud adres en rekeningnummer?betreft de incassobureau vraag

vraag: als een incassobureau je een rekening stuurt van bijv een achterstallige betaling van bol.com en jij zegt dat product nooit besteld te hebben, hoe sta je dan in je recht? wat als er een geval van identiteitsfraude is, hoe kan iemand dat bewijzen en hoe gaan incassobureau's daarmee om?
Denk hierbij aan aangetekende post terwijl de daadwerkelijke persoon daar nooit voor getekend heeft, iemand anders zijn account gebruiken voor producten die hij/zij dan niet betaald etc.ik ben een beetje bezorgt om hem en dat hij in de problemen raakt, vandaar mijn vragen.

alvast bedankt voor de genomen moeite :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Vraag 1: een incassobureau komt daar wel achter als de opdrachtgever dat wil, voor 1 klein dingetje bij bol.com is dat de vraag. Als iemand legaal in Nederland wil wonen inclusief loon of uitkering etc dan ben je te vinden. Vraag 2: dit is het risico van het bedrijf zelf wat via internet spullen verkoopt. In de bronnen vind je twee soortgelijke situaties, lees de reacties maar. Het is natuurlijk wel zo dat jij verantwoordelijk bent voor je account maar als er iets mis gaat heeft het bedrijf een probleem.

Bronnen:
https://www.security.nl/artikel/43921/1/Ju...
https://www.security.nl/artikel/44033/1/HE...

Bij bol.com heb je een aflever en factuur adres als je vriend zegt niets besteld te hebben neem ik aan dat .ie ook niets ontvangen heeft, Bol.com kan dit in haar administratie terug vinden en dan de rekening aanmaning kosten en eventueel incasso kosten dan verhalen op de persoon op het lever adres. Claimt hij niets besteld te hebben maar wel wat ontvangen dan had hij het retour moeten sturen.Incasso's kunnen hoog oplopen en er bestaat geen verjaring, via basisregister gemeente is je vriend zo gevonden.Kan je vriend de incasso niet betalen kan hij in overleg met, meestal wel een regeling treffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100