wanneer moet je voor een post pakje tekenen voor ontvangst en wanneer niet ?

koop regelmatig spullen via webshops en de ene keer geeft de postbode pakjes gewoon zo af aan de deur en de andere keer moet ervoor getekend worden. waar ligt dit aan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt eraan of het pakketje aangetekent aan een persoon is. Aangetekent betekent dat alleen, voor wie bestemd , het pakketje in ontvangts mag nemen. Dat heb je altijd met een brief van de bank waarin je pincode zit. Zulk post zullen ze ook nooit bij je buren afleveren of zomaar je brievenbus indoen. En bij niet aangetekende post weer wel.

Dat bepaalt de verzender. Die verzender kan dat ook laten afhangen van de waarde van het product. Als je een laptop bestelt via een webshop zul je moeten tekenen voor ontvangst, als je een muis bestelt via diezelfde webshop niet. Verder is niet alle 'tekenen voor ontvangst' hetzelfde. Vaak is het voldoende als een volwassen huisgenoot tekent. Maar bij (bijv.) een toegestuurde bankpas of creditcard zul je altijd persoonlijk moeten tekenen. Ben je er niet, dan wordt het pakket mee teruggenomen en wordt een kaartje afgegeven waar je het pakket alsnog kunt afhalen. Je moet je dan legitimeren met een geldig legitimatiebewijs en dat nummer wordt ook vastgelegd. Uiteraard ook tekenen voor ontvangst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100