waarom kiezen jongeren voor een bepaalde stijl?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heeft alles te maken met het zelfstandig(er) worden. Daarbij hoort het zoeken naar de eigen identiteit. Veel jongeren richten zich daarbij op een specifieke jeugdculuur en stijl. Toegevoegd na 2 minuten: Waarom mensen niet allemaal een andere identiteit kiezen en dus anderen nadoen (dat zie je binnen de subcultuur, muziek, mode etc) komt omdat mensen sociale wezens zijn. We willen wel een eigen identiteit ontwikkelen, maar ook wel ergens bij horen. Beide aspecten zorgen voor het kiezen van een bepaalde stijl. Toegevoegd na 7 minuten: Voor wat betreft de mode zelf, die ontwikkelt en spiegelt zich ook aan het tijdbeeld. Een leuke presentatie vind je hier: http://www.novaplein.nl/grassroots/detex/detex.ppt

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Identiteit_(e...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jeugdcultuur
http://www.youtube.com/watch?v=YJ3Ah6VGQgE

om zich zo te onderscheiden van andere jongeren/mensen.

Jongeren kiezen vaak een stijl om hun identiteit mee uit te drukken. Met die stijl kunnen ze aangeven wat voor persoon ze zijn, waar zij voor staan, en bij welke groep ze horen/willen horen. Vaak denken jongeren ook dat je een stijl nodig hebt die je onderscheidt van anderen om een identiteit te hebben, om te zorgen dat je uniek bent. Dat is helemaal niet nodig, je hebt al een identiteit doordat je een mens bent, je bent al uniek omdat je jou bent, maar dat ontdekken ze vaak pas als ze wat ouder zijn.

Omdat (iets in) die stijl ze aanspreekt: gothic, punk, alto, dance, noem maar op. Het is een manier om bij een groep te horen waar je je mee verbonden voelt, en dat kan zekerheid geven een gevoel van ergens thuishoren of juist je afzetten tegen anderen.

meestal kiezen de jongeren voor een bepaalde stijl, omdat vrienden of vriendinnen die stijl hebben en ze niet buiten de boot willen vallen. Natuurlijk heb je ook andere jongeren die zich hier niets van aantrekken en een andere stijl hebben dan de gemiddelde jongere (denk hier aan emo's e.d.) Vaak proberen jongeren d.m.v hun stijl hun karakter te benadrukken. Zo heeft iemand die stil is geen stijl van een punker ofzo. Vaak beinvloed de leefomstandigheden (denk hier aan wat voor school, wat voor vriendenclubje en natuurlijk ook muziekstijl/naschoolse bezigheden) de stijl van het kind.

Jongeren willen zich onderscheiden, maar kiezen feitelijk niet zo veel. Hun stijl wordt vaak bepaald door de dj's en de commercie. Logisch ook, want jongeren zijn makkelijk te beinvloeden. Mensen die bewust kiezen zijn veel moeilijker te beinvloeden. Sins er ook reclame aan jongeren en kinderen mag worden gemaakt is er van keuze eigenlijks nauwelijks sprake.

Ze willen graag bij een groep horen. Ze willen graag zich ergens thuis voelen. Door zich aan te sluiten bij een groep dragen ze ook die stijl. Met een beetje vn zichzelf.

Om een eigen identiteit te vinden denk ik. Ik ben zelf 15 jaar oud, en ben ook wel bezig om uit te vinden wie ik ben, en wat ik precies wil

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100