Hoe "weet" je oksel haar wanneer hij moet stoppen met groeien?

Oksel haar groeit maar tot een bepaalde lengte, scheer je het weg dan groeit het weer aan, net zo lang als her vroeger was (als je tijdje niet scheert). Maar hoe weet dat haar nou wanneer hij moet stoppen met groeien? Hetzelfde geld waarschijnlijk voor nog meer plaatsen waar haar groeit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Haargroei kent verschillende fases en cycli. Het kan varieren van een maand tot wel 10 jaar. Het is afhankelijk van de plek van het haar. Een wenkbrauwhaar valt na een maand uit, dus hij zal nooit heel lang worden. Beenhaar wisselt na zes weken ongeveer, dus een beenhaar wordt misschien 1,5 tot 2 cm. lang enz. enz. Hoofdhaar kent wel een hele lange cyclus. Het kan soms wel 10 jaar duren voordat een haar uitvalt. Daarom is je hoofdhaar ook het langst. Dus het is niet zo dat het haartje weet wanneer hij moet stoppen met groeien, het is genetisch zo bepaald dat ieder lichaamsdeel zijn eigen haren heeft met de eigen cyclus.

Een haar groeit gewoon door, maar na verloop van tijd breken de meeste af. Gewoon slijtage. Vergelijk je hoofdhaar, als je nooit naar de kapper gaat, wordt het almaar langer. En dunner, door de haren die afbreken.

Het stopt niet, het slijt af tussen arm en borst en tegen je kleding. Hoe langer het wordt, hoe meer de uiteinden slijten - totdat een evenwicht is bereikt. En dat is, natuurlijk, ‘zo lang als het vroeger was’. Andere lichaamsbeharing idem. Hoofdhaar hangt los, dus dat kan veel meer groeien dan het slijt.

dat zit in je genen.. die bepaalt wanneer t stopt hetzelfde is met al het schaamhaar..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100