hoe kom ik aan een puistje op m,n lip en hoe zorg ik dat het zo snel mogelijk weg gaat ???

ik heb niks verkeerds gegeten dat ik weet en door het zoenen met mijn vriend kan het ook niet komen denk ik teminste dat hoop ik vind het best vreemd want heb bijna nooit puisjes alvast bedankt voor de hulp

Weet jij het antwoord?

/2500

het klinkt als een opkomende koorstlip, veroorzaakt door het herpes simplexvirus. Bij de apotheek kun je hier zalf voor kopen (zonder recept). Een koortslip komt opzetten als je weerstand afgenomen is. Dus naast de koortslipzalf is het verder verstandig om voldoende rust te nemen en om gezond te eten. Denk ook aan de innamen van vitamines.

het is geen puistje, het is koorstuitslag koop even bij een apotheek zovirax, of een andere koortslip zalf..

waarschijnlijk een koortslip ja, maar ik heb ook een vriendin die een puistje kreeg door iemand anders zijn lipgloss te gebruiken.

Als je zeker weet dat het een puistje is: een beetje tandpasta erop smeren en laten uitdrogen. Het gaat vanzelf weg. Niet gaan uitknijpen of zo, daar maak je het alleen maar erger mee. Als je weerstand tijdelijk wat lager is, kan het een koortslip zijn (meestal voelt dat plekje dan branderig aan). Dat komt door een Herpes Simplex-virus (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koortslip ). Als je denkt dat het misschien toch een koortslip is: een heel klein beetje zinkzalf erop, en even niet zoenen met je vriend tot het over is. (Vrijwel iedereen draagt dit virus bij zich, het vlamt op als je even minder fit bent, maar een open plekje is wel altijd erg besmettelijk.) Toegevoegd na 26 seconden: Trouwens: puistjes komen niet door 'verkeerd eten' of iets dergelijks.

puistjes ontstaan meestal door hormonale schommelingen in je lichaam. om ze te voorkomen gebruik je het beste 2 maal per dag een antibacteriële wasgel, vb van Clearface. Heb je toch een puistje dan kan je dat aanstippen met de SOS Puistjes stop. Moet je naar een feestje of wil je kost wat kost het puistje camoufleren, dan gebruik je de COVER Stick. Heb je nog vragen lees dan alle details op de website of op facebook. succes!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100