Hoe krijg ik het voor elkaar om mijn lichaam af te koelen zonder te zweten?

Misschien een wat onsmakelijke vraag, maar ik hoop dat hier een antwoord op gegeven kan worden.

Ik heb het altijd warm. In de winter vind ik het niet erg om met een shirt buiten te lopen, daar voel ik niks van. Maar als ik dan binnenkom -en de verwarming staat te gloeien- breekt het zweet me uit. Naarmate de dagen warmer worden krijg ik er steeds meer last van. Ik zweet dus ook redelijk snel. Vaak al bij wat kleine bewegingen, terwijl ik alleen een broek en een shirt aan het (dus geen lagen).

Voor anderen is dit totaal niet hinderlijk, vertelt mijn vriendin mij, maar ik vind het voor mezelf echt niet fijn.

Hoe krijg ik het voor elkaar om mijn lichaam af te koelen zodat het niet gaat zweten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sandalen zonder sokken dragen, of zodra je in een warme ruimte komt meteen je schoenen en sokken uit doen (op plekken waar dat gepast is). Via je voeten kan enorm veel warmte weg, zowel bij het warmer krijgen als bij het lekker koud krijgen zijn je voeten de lichaamsdelen die het meeste invloed hebben. Je polsen onder de koude kraan houden, helpt ook. Dat is de plek waar de bloedbanen het dichtst onder de huid lopen, dus daar koelt bloed het snelste af door koud water, en dat bloed verspreidt die koelte dan een beetje door de rest van je lichaam.

Mannen hebben over het algemeen sneller last van transpireren en hitte in hun lijf dan vrouwen. Sommige mensen hebben het echter extreem warm en kunnen moeilijk afkoelen. Voeding kan gedeeltelijk helpen hierbij. Drink veel water, zo'n 2 liter per dag. Laat koffie en suikerhoudende dranken staan. Eet vaker rauwkost en fruit. Vooral bleekselderij, peterselie, tomaat, komkommer, sla, radijs, paprika zijn goede vochtafdrijvers. Ga regelmatig naar de sauna. De sauna helpt mensen bij het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Wat ook een goede tip is; douche met redelijk warm water, dit zorgt ervoor dat je porieën zich goed openen waarna je sneller afkoelt.

Trek een nat t-shirt aan.

Binnen: Raam open en alle deuren tegen elkaar open zetten of 'n ventilator aan doen. Shirt uit als je geen visite hebt of iemand verwacht. Buiten: In de wind lopen.

regelmatig met je voeten in een bak koud water gaan zitten. Dit is een serieus antwoord.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100