Bent u een propper of een vouwer?

Een variant op deze vraag is al eens gesteld - zie
http://www.goeievraag.nl/vraag/proppen-vouwen.2008 . Maar daar ging het over het milieu-aspect. Ik ben juist benieuwd naar het persoonlijke aspect.

Bent u een propper of een vouwer? Waarom? En heeft u de andere mogelijkheid wel eens geprobeerd?

Toevoeging:

Ik ben een vouwer. Altijd geweest.

Toen ik twaalf was, kwam ik erachter dat er ook proppers bestonden. Nieuwsgierig als ik was, moest dat meteen geprobeerd worden. Maar helaas: het kostte waanzinnig veel papier, en toen ik (gelukkig meteen bij het eerste experiment) aan het einde alsnog een gevouwen stuk papier nam, merkte ik meteen dat ik de boel met die proppen helemaal niet schoon kreeg.

Weet jij het antwoord?

/2500

propper, zeker weten.

Propper waardoor ik wel eens te horen krijg dat ik echt teveel wc papier gebruik. Maar om eerlijk te zijn vind ik het gewoon niet fijn om te vouwen omdat de kans dan groter is dat het papier scheurt.

Ik ben een vouwer. Ik vouw al tijdens de grote boodschap, dus tijdverlies heb ik niet. Daarom hoef ik niet te proppen. ;-)

Mijn vrouw propt, ik vouw. Zij heeft een speciale manier om dat papiertje te proppen en heeft daardoor per 'veeg' minder papier nodig dan ik. Omdat ik die proptechniek niet machtig ben, heb ik haar manier nog nooit geprobeerd.

Haha... Propper natuurlijk! Dan heb je een bolletje papier met veel randjes die goed alles "schoonschraapt". En voldoende afstand tussen de vingers en het menselijke afvalproduct...

Vouwer. Heb het idee dat het minder papier kost. Vind het raar genoeg ook hygienischer, weet eigenlijk niet waarom.

Een vouwer. Vind ik hygiënischer dan proppen, omdat ik dan meer controle heb over de bewegingen van het materiaal. Plus ik kan zelf de dikte bepalen.

Vouwer zekers behalve als papier dun is (openbare toillet) dan prop ik (nog niet niet de hele rol in 1 keer)

Propper. En dan maar hopen op die ene glory whipe.

Vouwer. Nooit geweten dat er proppers bestonden.

Ik ben ter wereld gekomen als propper maar heb mij op latere leeftijd bekeerd tot het vouwen. Het geeft een gevoel van controle, met een prop weet je nooit wat je precies in je hand hebt..

Een propper. Is nog nooit in me opgekomen om te gaan vouwen eigenlijk. De laatste tijd gebeurt het me steeds vaker dat ie er schoon uitfloept zonder restjes achter te laten. :)

haha, een propper is niet proper. Noem mij gerust een vouwer. Ik wist niet dat er nog meer varianten waren, en ben nu nieuwsgierig wat er dan nog meer kan bestaan.

?????????? geen van beiden, ik ben een scheurder, in 4-en bij voorkeur.

Pff dat mensen nog propper zijn. Je hebt zo weinig kont-role. Schraapt de eerste ribbel alles weg, waardoor dat even later bovenop je linkerbil terecht komt.

Vouwer....zeker te weten

vouwer. proppen is goor

Vouwer. Doet proppen geen zeer? Als die scherpe randjes?

Proppen? Hoe doe je dat? Scherpe kantjes? Nee, ik heb superzacht en gevouwen. Doet vochtig toiletpapier ook mee? Vouwen zeker.

Aan het aantal antwoorden te zien is het toch een interessant onderwerp. Hier praat je normaal niet over en ik kan me ook niet herinneren dat mijn ouders mij de beste methode geleerd hebben dus ik ga het vouwen eens uitproberen, omdat ik nu een propper ben maar altijd gedacht heb, dat het efficiënter en beter moet kunnen. Wellicht het vouwwerk

Propper!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100