Ik dénk vaak dat ik uit mijn mond stink, maar hoe kom ik er nu zelf achter of dat werkelijk zo is?

Dan heb ik een beetje vieze smaak in mijn mond en dan denk ik meteen dat ik uit mijn mond stink. Ik weet niet zeker of het zo is maar ik word er wel onzeker van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

om het te voorkomen: tongborstelen, of speciale tongborstel aanschaffen. om het te merken: hand voor je mond houden en tegelijk uit en inademen. of (klinkt heel stom) je rug van je hand likken en op laten drogen... en dan ruiken. succes!

even tegen je hand ademen en dan ruik je het wel maar als je twijfelt neem je een kauwgom in je mond als je met iemand praat

neem een mondspray mee. dan voel je je in ieder geval lekker fris als je niet thuis bent. bij twijfel gewoon even spuiten.

Vraag het aan iemand die je vertrouwd. Iemand die ook eerlijk is natuurlijk. Voor een goede mondhygiëne is het ook belangrijk dat je je tong goed schoonmaakt. Met name achter op de tong blijft veel plak liggen en dat kan gaan stinken, ook al poets je nog zo vaak je tanden. Bij de drogist kun je daarvoor een tongschraper kopen.

Een andere manier om zelf te controleren of je adem ruikt is met je tong (zo mogelijk het achterste gedeelte) over je handrug te likken. Even laten drogen en dan ruiken. Vergeet niet na elke poetsbeurt ook mondwater te gebruiken, en inderdaad helpt een tongschraper heel goed tegen slechte adem.

Poets ten minste 2x per dag de tanden Reinig ook de tong 1 à 2x per dag met een speciale tongreiniger Deze tongreiniger verwijdert de plaque- en bacterielaag op de tong Reinig ook de ruimten tussen de tanden en kiezen met floss, stokers of bij grotere ruimten met (Interprox) interdentaal ragertjes Bezoek regelmatig de tandarts om o.a. tandvleesproblemen te signaleren. http://www.slechteadem.info

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100