Hoe kan het komen, dat beide voeten onder de schimmel zitten ?

Droog altijd erg goed af, of loop op slippers/sokken en af en toe op ploten voeten thuis. Ben pas ook naar de sauna geweest, maar heb dan slippers aan, alleen onder de douch niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voetschimmle kan je overal oplopen en de ene huid is nu eenmaal beter bestand tegen infactie dan de ander. Jij hebt blijkbaar nu even pech. Het veel dragen van dichte warme schoenen is ook ideaal voor het infecteren. Sokken die niet heet genoeg gewassen worden kunnen je ander voet zo aansteken.

je zegt het zelf al: onder de douche niet, het kan dus heel goed zijn dat je het daar hebt opgelopen, waarom zou je je slippers niet on de douche dragen als je het verder al wel doet. zelfs binnen het gezin kan het delen van de douche al voetschimmel opleveren, alleen hou je deze waarschijnlijk wat hygenischer schoon dan een algemene doucheruimte.

Zwemmerseczeem is een besmettelijke aandoening die door overdracht van de ene persoon op de andere voet kan over gaan. Een populair verhuisadres is de douche bij zwembaden en sportaccommodaties en andere plaatsen waar men op blote voeten rond loopt. De ruwe duikplank is een onvermoede maar slecht te reinigen plek die ook tot de risicoplaatsen hoort. Maar ook op de bowlingbaan en in de privé-omgeving kan besmetting plaatsvinden. Zijn er nog meer specifieke risicofactoren? Ja, dat zijn vochtigheid, transpirerende voeten, krappe slecht ventilerende schoenen en sokken van niet absorberend materiaal. Ook beschadiging van de nagel geeft een extra risico. Mogelijk is er ook een genetisch risico waardoor de ene persoon meer last heeft dan de andere.

Bronnen:
http://www.blessure-aanwijzer.nl/zwemmerse...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100