Waarom is cup AA kleiner dan cup A en cup DD groter dan cup D?

Deze vraag is me ooit gesteld ik had wel een conclusie maar ik wil jullie eerst horen

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo is nu eenmaal de afspraak ooit gemaakt,maar ik ben het eens,dat het onlogisch is.

Waarschijnlijk is dat zo gegroeid: Je hebt 4 maten cups en dan blijkt de kleine te groot, en de grootste nog te klein; Moet je iets En toen is besloten om de letters te verdubbelen.

Het zou inderdaad misschien logischer zijn als er dezelfde aanduiding als bij kleding aan werd gegeven: xxs, xs, s, m, l, xl en xxl. Al is de cupmaat ook weer praktisch. Wellicht kan xa en xd uitkomst bieden? :). Ik denk dat er verder geen speciale reden voor is dat er voor de huidige optie gekozen is. Inderdaad gewoon de afspraak, zoals hierboven al gezegd werd.

Maar dat is logisch: A is de kleinste en D de grootste; dus is AA de kleinste van de kleinste (dus kleiner dan A) en DD is de grootste van de grootste (dus groter dan D).

Europese BH maten Om wat meer orde en duidelijkheid te scheppen in de verschillende maten van kledij kwam er de Europese norm, EN 13402. Voor BH maten betekent dit dat de omtrek onder de borst overeenkomt met de aanduiding op het etiket. De cupmaten wordt bepaald door het verschil van de borstomtrek boven en onder de borst. De dubbele letters zijn ook verdwenen, DD is E. Dit systeem wordt in Nederland courant gebruikt. HdW

Bronnen:
http://www.ergonomiesite.be/antropometrie/...

Gosard heeft deze maten bedacht om aan te geven dat AA kleiner is dan A. Deze maten zijn reeds 3 jaar geleden uit de markt gehaald. Toegevoegd na 23 minuten: Gossard met twee "ss"

Bronnen:
Mijn moeder (lingerie ontwerpster en...

De letter geeft het relatieve formaat vande borst aan, omdat de borstomtrek alleen niets zegt over de grootte van de borst en de onderlinge afstand tussen de borsten. Om een behamaat te bepalen, moet je zowel de borstomvang als de onderborstomvang opmeten. Trek die van elkaar af, en het aantal centimeters bepaalt de cupmaat. Zo heeft iemand met kledingmaatje 38 en een borstomvang van 80 cm en een onderborstomvang van 70 een leuk A-cupje. Maar ook iemand met maat 52 met een borstomvan van 110 en een onderborstomvang van 100 heeft een A-cup, al ziet het model beha er totáál anders uit. De letters zijn er ooit willekeurig aan gegeven. B was de gemiddelde borst, A de kleine borst en C de grote borst. D was de extreem grote borst, en wie daar nog niet genoeg aan had, kon zelfs een dubbele D krijgen. Daar hield het wel mee op, eigenlijk. Voor wie nog helemaal geen beha nodig had maar er wel een wilde dragen, is op een gegeven moment de AA-cup in het leven geroepen. Een beha is bij die borstomvang echter geen noodzakelijkheid. Echter, door het veranderde westerse voedingspatroon (hormonen !) is de borstomvang nogal toegenomen, evenals het gemiddelde overgewicht, en werden ook nog grotere maten commercieel aantrekkelijk. En dan heb ik het nog niet eens over de plastische chirurgie, die eigenlijk van nature niet bestaande maten als 70-75 F mogelijk maakt. De dubbel D met name is zo gewoon geworden, dat die een jaar of tien geleden al gesneuveld is en vervangen door E. Maar in de speciaalzaak kun je zelfs tot cup K of L terecht voor een niet op maat gemaakte standaard beha. Maar het oude ABCD(E)- maatsysteem wordt nog steeds breed gehanteerd. Willekeur, natuurlijk, maar wel duidelijk.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100