Alternatief voor fijnwasmiddel?

Heb een fijne trui gekocht, gigantisch in de aanbieding omdat er een aantal zwarte afgeef-vlekken op zitten. Het is een roze-rode, gemaakt van: viscose, wol, zijde, en polyamide. Op de instructies staat dat je er een fijnwasmiddel voor moet gebruiken. Dit is het enige kledingstuk dat ik heb met een zo complexe structuur: bestaat er een alternatieve wasmethode?

Bijnoot: heb hem al ongeveer 30 seconden in koud kraanwater gelegd, nu ligt hij als een natte hond in de andere wasbak... probleem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In lauwwarm water met een heel klein beetje milde shampoo wassen. Eigenlijk gewoon een beetje laten weken en af en toe heen en weer bewegen. Maar kijk even op het etiket, als het in de wasmachine kan, kun je hem ook gewoon met (nog minder) shampoo op wolwasprogramma wassen. Maar wees echt heel zuinig met shampoo in de wasmachine!

Probeer het eens te wassen met een scheut schoonmaakazijn in het waswater.

Zachte zeep (groene zeep) vloeibaar of uit een pot. Verwijdert tevens vlekken..

wat een heel fijn middel is, is Woolite. Is gemaakt speciaal voor wol, het blijft echt mooi, maar je kunt hem voor allerlei delicate spullen gebruiken. Je kunt zelfs koud wassen hiermee en ruikt heerlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100