Welke kleding kan ik het beste dragen op een accountantskantoor?

Ik ben vandaag aangenomen als secretaresse op een accountantskantoor en kan er maandag beginnen. Nu ben ik vergeten te vragen tijdens het gesprek of er ook kledingvoorschriften zijn. Tijdens het gesprek ben ik netjes gekleed gegaan in een rokje met blouse en pumps met een hakje. Ook had ik besloten om een panty erbij te dragen. Graag wat advies voor een onzekere jonge vrouw.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou iets vergelijkbaars (maar natuurlijk niet exact hetzelfde!) aandoen op mijn eerste dag. Niet helemaal in vol ornaat in mantelpakje, wel een nette rok, bloesje, pumps en panty. Je kunt ook wat afleiden uit de kleding die de receptioniste droeg. Zij is het visitekaartje van het bedrijf voor iedereen die er binnenkomt, dus kun je er redelijk van uitgaan dat daar iemand zit in kleding die het bedrijf graag ziet bij het ondersteunend personeel. Mocht je je niet lekker voelen bij de stijl van de receptioniste, ga dan voor de outfit in mijn eerste alinea. Daarmee zit je (bij een accountancy zeker) altijd veilig, niet te 'ik wil eigenlijk consultant zijn', niet te 'ik ben een middelbare scholier met een bijbaantje' en niet te 'ik heb deze baan gekregen door met de baas te slapen'. En geen zorgen! Na een paar dagen krijg je er vanzelf een idee van in welke richting (netter of juist meer casual) je je stijl kunt aanpassen, om je lekker te voelen én erbij te horen.

Buiten het feit dat je in zo'n positie nauwelijks te formeel gekleed kan zijn, hebben ze je aangenomen, in aanspraak nemende de kleding die je aanhad. Dat past dus bij hun image. Als je je echt zorgen maakt: Bel even op. Dan krijg je de secretaresse aan de lijn. Leg uit wie je bent en vraag dan aan haar wat ze denkt dat in de stijl past. Ga er 90% vanuit dat ze eerlijk zal zijn en wees 10% wnatrouwig. (Oftewel: Gebruik wel gezond verstand bij het aannemen van haar advies).

Allereerst gefeliciteerd! Als secretaresse hoor je natuurlijk representatief over te komen. Met kleding is vooral netjes en niet te opvallend. Een rokje of nette broek met blouse of nette shirt kan altijd. Natuurlijk mag je in mantelpakje en pumps gaan, maar dat moet wel bij het bedrijf passen. Ik weet niet of je een rondleiding hebt gehad, maar dan had je kunnen zien hoe de sfeer is en hoe mensen gekleed gaan. Ik zou de eerste dag een beetje neutraal en veilig gekleed gaan. Vergeet vooral niet dat je je prettig moet voelen in de kleding die je draagt. Succes met je nieuwe baan!

Je bent aangenomen in keurige kleding, ik zou datzelfde de eerste dag weer aandoen en dan zie je wel wat de rest draagt. Je weet in ieder geval dat die kleding goed bevallen is. Veel plezier op de eerste werkdag.

Op een kantoor ben je niet gauw overdressed. De keuze die je hebt gemaakt voor de sollicitatie was blijkbaar een goede keuze. Ik zou doorgaan in die trant. Je moet beseffen dat je vaak met klanten te maken krijgt en zij verwachten ook dat je er verzorgd uitziet. Mijn advies is dan ook te kiezen voor een rok met blouse of zelfs een mantelpakje. Ook een panty is daarbij eigenlijk wel verplicht. Ik weet niet of je vaak deze kleding draagt of hebt gedragen maar ik kan je het wel aanraden. Hoe vaker je het draagt, des te prettiger je het gaat vinden. Dat geld ook voor pantys. succes.

Gefeliciteerd met je aanstelling! Geweldig leuk voor je. Ik zou me geen zorgen maken hoe je gekleed zal gaan, het wijst zich vanzelf. Zoals je bij je sollicitatie eruit zag viel al in goede aarde, anders hadden ze er wel wat van gezegd. Zorg dat je kleding zo mogelijk strijkvrij is, dus geen kreukelrok als je veel moet zitten, dat is alvast een tip die je nog goed van pas kan komen. Je hebt echt leuke jurken, is altijd goed mits hij niet te kort of te bloot is. Je moet niet willen opvallen door je uitdagend te kleden, dat leidt teveel af ;) Draag pantys en vrolijk een blouse of mooi shirt eens op met een leuke accessoire zoals een sjaaltje, ketting, broche. De hoofdzaak is dat je er representatief uit ziet, dus netjes en smaakvol.Succes, maandag!

Dat ligt een beetje aan wat je bezigheden zijn. Als je ook contact moet onderhouden met externe mensen zoals klanten dat is het wel gepast om nette kleding te dragen. Als je alleen intern bezig bent is het misschien mogelijk om wat casual gekleed te gaan. Maar als het goed heb je zelf wel gezien tijdens je sollicitatie wat gangbaar is. En het is nooit verkeerd om even te bellen om dit te vragen, is alleen maar positief.

De eerste dag gewoon weer je nette rokje en je mooie schoentjes. Beter overdressed dan underdressed. Kijk naar je collegas wat die doen en trek daarna je plan. In ieder geval kleding waar JIJ je prettig in voelt.

Tegenwoordig is het toch allemaal niet meer zo streng. Kijk maar naar de heren waarvan de stropdassen zijn komen te vervallen, of de dames in de 2e kamer die op de tv verschijnen, ook informele kleding. Als strak en panties, en rokjes niet jouw ding zijn, moet je je niet anders voordoen dan je bent, want dat gaat je toch tegenwerken. Gewoon aandoen wat jij fijn vind, zonder aanstoot te geven uiteraard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100