Wat te doen... tegen een krakende schoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tip van mijn zus, die een poos in een schoenenwinkel heeft gewerkt: laat de binnenkant van de schoen vollopen met water, en trek hem aan. Loop er een poosje op, tot hij droog aanvoelt. Nat leer voegt zich makkelijk naar de vormen, stugge delen zullen zich aanpassen aan de vorm van je voet. Voelt eventjes raar aan, werkt gelijk een speder.

De enige krakende schoen die ik me kan voorstellen is een klomp. Hoewel, als leer erg uitdroogt kan het ook wel kraken, dan zou ik het gewoon goed invetten met ledervet.

Zo veel mogelijk uitlopen. En dan goed invetten met paardevet.

Ligt eraan wat er kraakt. Kraakt het leder? Dan kun je schoen vet gebruiken. Kraakt de (rubberen) onderkant? Dan kun je wellicht wat lijm gebruiken.

goed met vet insmeren.... dan zal het krakende geluid niet wederkeren.

Een aantal tips: Nieuwe schoenen die kraken of knellen, moesten wij vroeger inloppen in de morgen dauw....maar dat is van vroeger dus! De modernere methode is: Zet krakende schoenen (met lederen zool) een nacht op een natte dweil en het kraken verdwijnt. In het leger deden ze het als volgt: ECHTE schoencrème te verwarmen tot het vloeibaar is, de schoenen royaal insmeren en vervolgens met een brandende kaars (met gesmolten kaarsvet) de naden langs lopen tot de schoencrème blinkt. De naden en het leer bij de zolen zijn dan optimaal "gesmeerd". Vervolgens weer op normale manier glimmend poetsen. Nog een methode is: Strooi in iedere schoen wat (half theelepeltje ongeveer) talkpoeder onder en tussen de inlegzool en de schoen. Het zijn allemaal huismiddeltjes. Onder het motto:' baat het niet dan schaadt het niet', kun je uitproberen wat bij jou helpt. Succes!

Uitlopen, en als dat niet werkt weggooien en nieuwe halen

Talkpoeder onder de binnenzool, want dat is waarschijnlijk de plek waar ze kraken.

Betalen ;-) Dat zegt men, voor krakende schoenen is niet betaald. Ik had er ook last van en heb ze weggedaan..

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100