Suède schoenen gekocht, 1 is verkleurd, Wat kan ik nog doen?

Gisteravond super dure suède fila schoenen gekocht, een dag gedragen zie ik dat de nieuw helemaal is verkleurd. Ik weet wel dat dit de schoen is die hij uit de etalage pakt dus mischien heeft het daarmee te maken. In iedere geval ik baal als een stekker wat moet ik doen?
Nieuw=neus

Toegevoegd op 21 september 2018 14:42: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is een bekend probleem met suède schoenen.. In elk geval met de schoenen teruggaan naar de winkel en het betaalde geld terugvragen. De winkelier zal hierop in moeten gaan - als bewijsbaar is dat de schoenen in de etalage hebben gestaan. Desnoods, als je de schoenen toch wilt houden, een hoge korting eisen. Ook deze eis zal de winkelier moeten inwilligen.

Bij een aankoop van bijvoorbeeld schoenen, mag je verwachten dat je een goed en deugdelijk product koopt. En ik deel je mening, dat je van Fila schoenen mag verwachten, dat ze niet na één keer dragen al verkleuren. Als de verkleuring is veroorzaakt door de tijd dat de schoen in de etalage stond, had de verkoper dit bij de aankoop moeten melden. Dan had je van de koop af kunnen zien of een korting kunnen vragen. Als de verkoper niets over de verkleuring heeft gezegd, is hij nu wel. Je hebt met hem namelijk een koopovereenkomst gesloten. Dat betekent dat hij volgens de wet een goed product moet leveren. De verkoper mag u niet naar de fabrikant van het product sturen. Hij moet het probleem voor u oplossen. Dus wat je nu moet doen, is met de schoenen en de aankoopbon teruggaan naar de winkel.

Bronnen:
https://www.consuwijzer.nl/kleding/ontevre...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100