Welke vakken heb je nodig voor een modeopleiding?

Ik zit in de derde jaar van de rooi pannen Tilburg en we moeten een vak laten vallen en je kan kiezen uit duits tekenen wiskunde en biologie en nu weet ik niet welke ik moet laten vallen ik wil namelijk later iets met mode doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou sowieso tekenen en wiskunde niet laten vallen. Tekenen is de basis van kledingontwerpen en wiskunde is handig als je bijvoorbeeld later een eigen winkel wilt beginnen. Duits zou handig kunnen zijn als je international door wilt breken in Duitsland/Oostenrijk ect. maar je met Engels kom je verder. Biologie moet je echt liggen, voor een modeopleiding is deze niet nodig. Bij bio krijg je bijvoorbeeld onderwerpen zoals dna, reflexen, vertering, hersenen ect. Dit lijkt mij niet echt nodig. Maar de keuze ligt bij jouw, ik zou voor bio gaan, maar als jij dat leuk vindt en bijvoorbeeld Duits ligt je niet, zou ik dat laten vallen. Denk er nog even rustig over na. Toegevoegd na 1 minuut: Het is handig om je daarbij af te vragen; Wat kan ik? En wat vindt ik leuk? Bij wleke vakken heb ik veel moeite? En welke vindt ik niet leuk?

is wel moeilijk : want wiskunde kan je gebruiken om geld te verdienen en te rekenen tekenen moet je zowieso nemen duits kan heel handig zijn bij internationaal zaken doen en sommige modeontwerpers laten zich ook inspireren door de natuur ( dus biologie )

Duits: Is wel altijd handig een taal meer te kunnen Tekenen: Moet je eigenlijk kunnen Biologie: Is niet belangrijk Wiskunde: Is matig belangrijk Dus zal ik Biologie laten vervallen. Maar jij moet niet een vak laten vervallen, welke jij leuk vind. Daarom geef ik jouw die tip jouw docent te vragen of iemand anders.

tekenen moet je zowiezo houden! wiskunde is erg handig met meet dingen enzo, dus is ook erg handig! duits, lijkt mij niet handig tenzij hierboven vermeld staat dat je grootse plannen hebt. biologie, lijkt mij ook overbodig, ook als je inspireert op de natuur. kies dus uit duits en biologie, wat je het leukst vind, en wat je het makkelijkst af gaat... Succes met je keuze!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100