Hoe kun je het beste een snotje uit je neus halen?

met snuiten lukt het niet. en met een wattenstokje ook niet. als ik het met een vinger doe ben ik bang dat er een haartje mee afbreekt. dat doet dan weer pijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afhankelijk van de grootte van je neusgaten "met een van je vingers. Een wat langere nagel werkt het best. Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met een haartje afbreken ?? Als er een haartje los zit, zal het meekomen, met en haartje dat goed vastzit gebeurt niks. Pijn doet het pas als je een puistje ofzo in je neus hebt. Dus niet aanstellen, gewoon pulken en je bent van alle ellende verlost. Je kunt natuurlijk ook gewoon niks doen, vroeg of laat valt het er vanzelf wel uit. En anders moet je overstappen op de categorie hulpmiddelen die speciaal zijn gemaakt voor mensen die om welke reden dan ook niet zelf hun neus kunnen reinigen; de snotzuiger of ook wel neusreiniger, te koop bij elke drogist.

met je pink, is even een vies idee maar het is wel het best stuurbare instrumentje voor dat snotje. Daarna handen wassen. En de kans dat er een haar afbreekt is minimaal en als het al gebeurt weet ik zeker dat je het overleeft.

Als je het niet leuk vind of er angst voor hebt, even een stoombadje nemen, dat weekt los en dan snuiten. Een vriend van mij snuit zijn neus altijd in een washandje tijdens het douchen, schijnt ook te werken.

Met een puntje van je zakdoek en beetje ronddraaien en weg is kees en als je een haartje meetrekt en perongeluk een haarzakje doet dat ff zeer maar je betn toch geen watje!

Gebruik een pincet. Een pincet is een fijn instrument dat bestaat uit twee stukjes gebogen metaal die aan een kant aan elkaar bevestigd zijn. Aan het andere eind is een verende opening tussen de twee bladen, die heel precies op elkaar passen wanneer men de bladen naar elkaar toeknijpt. Het geheel is te zien als een nabootsing van de duim en wijsvinger en met een pincet kan men dezelfde dingen doen, maar dan op veel kleinere schaal. Een pincet wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om houtsplinters uit de huid te verwijderen maar ook postzegelverzamelaars gebruiken vaak een postzegelpincet. Een schoonheidsspecialiste gebruikt een pincet om overtollige beharing in het gezicht te verwijderen, bijvoorbeeld rond de wenkbrauwen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pincet

onder een warme douche gaan en na ongeveer 10 a 15 onder de douche te staan je neus snuiten, alles is dan zacht en week geworden en komt het er zo uit.

je wijsvinger en duim tot een cirkeltje maken en dit om je neus doen en dan zeggen kom er maar uit mannetje je bent omsingeld

Ofwel met een spray met een zoutoplossing ofwel een dag langs de zeelijn lopen. (geen grapje- beste remedie tegen sinusproblemen en dat beetje snot...)

Gewoon even op je tanden bijten en peuteren maar (met je vingers). Suc6.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100