Waar staan de 8 en de 4 voor in de 8x4 deodorant?

Dit zie ik altijd op de bus staan. Ik heb al gedacht aan 24 uur bescherming, maar de uitkomst van de som (mocht het een som zijn), is 32. Ik kan niks verzinnen wat met deodorant, bescherming, geur én het getal 32 te maken heeft..
Iemand anders een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

In 1951 ontwikkelde het Duitse bedrijf Beiersdorf een nieuwe deodorant. Het werkende bestanddeel daarvan had de ingewikkelde naam Hexachlordihydroxydephenylmethan. Voor de eenvoud kreeg dit bestanddeel bij Beiersdorf de naam B32, naar het aantal letters waaruit het woord bestond. Door deze afkorting kwam de reclameman van Beiersdorf, Juan Gregorio Clausen, op het idee voor de naam 8x4. (8x4=32)

Hetzelfde antwoord als hierboven, maar nu met bronvermelding. (Een paar dagen geleden was er een item over respect, vandaar) 'In 1951 ontwikkelde het Duitse bedrijf Beiersdorf een nieuwe deodorant. Het werkende bestanddeel daarvan had de ingewikkelde naam Hexachlordihydroxydephenylmethan. Voor de eenvoud kreeg dit bestanddeel bij Beiersdorf de naam B32, naar het aantal letters waaruit het woord bestond. Door deze afkorting kwam de reclameman van Beiersdorf, Juan Gregorio Clausen, op het idee voor de naam 8x4.'

Bronnen:
http://www.quiro.nl/nl_NL/vraag/Waarom_hee...

Het slaat natuurlijk nergens op. Het is reclame. De acht staat voor de uren op je werk.Lekker ruiken voor je collega,s. Je werkt vier dagen. Vat je?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100