hoe moet je je bh band om je buik verklenen?

Ik had altijd een probleem dat mijn bh's niet helemaal goed zaten. Nu ben ik er achter gekomen dat dat komt omdat de band van mijn bh om mijn buik te groot is, ipv 65 of 70 zijn al mijn bh's 75. Nu wil ik deze dus kleiner maken, en ik zie wel vaak van die dingen die je er extra aan kunt klikken om het langer te maken, maar niet om het kleiner te maken, weet iemand toevallig hoe dat kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het wordt een heel gepeuter, je zult het stukje met de haakjes, of dat met de oogjes, helemaal los moeten peuteren en dan iets opzij weer vast zetten, dus eerst een klein stukje van de band afknippen. Zo mooi als op een atelier wordt het nooit meer, ben ik bang. Misschien kan je gewoon een keer een bh winkel ( hunkemoller bijv. en bij de hema hebben ze daar ook wel iemand voor) binnen lopen en vragen of ze je even willen opmeten. Daarna koop je dan de juiste maat.

Voor het meest professionele resultaat kun je het beste naar een kleermaker gaan of zo'n kraampje op de markt. Zelf kan je het ook vernaaien, maar dat is best ingewikkeld. Is waarschijnlijk een stuk goedkoper ook dan allemaal nieuwe kopen in de juiste maat.

waarom haal je niet zo'n verlengstukje, en naai die als verkleining (dus in feite aan de verkeerde kant) Zo heb je de mogelijkheid de band kleiner te stellen waar nodig, en het is vrij goedkoop. Ook gaat het model niet echt uit fatsoen, omdat je door het inhaken aan beide kanten (links en rechts) dan evenveel ruimte verliest. Houd er wel rekening mee dat je op deze manier niet aan de voor- en achterkant niet evenveel ruimte verliest. Mogelijk is de voorkant dus te breed en zal hier een stukje tussenuit gehaald moeten worden, voor zover mogelijk. Het kan dus, maar ik vraag me af of de beha's ook daadwerkelijk lekkerder gaan zitten....

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100