Waarom mag ik 2 dagen mn haar niet wassen nadat ik het heb laten verven bij de kapper?

Heeft de verf dan echt 2 dagen nodig om goed in te trekken? Of spoel je het binnen 2 dagen eerder er weer uit ofzo? Waarom waarom.. ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In feite zijn de meeste haarkleurformules bedoeld om het haar te wassen na de kleurbehandeling. Het wassen helpt om vlekken op de huid rond de haarlijn te verwijderen en ook om overdadige kleuring uit het haar weg te nemen om bevlekken van kledij en beddengoed te voorkomen. In sommige gevallen is het wassen van het haar van zodra de kleuring uitgespoeld is een deel van de richtlijnen gegeven door de fabrikant. Permanente haarkleurformules injecteren kleur in de haarschacht en laten ook kleur achter op het haaroppervlak, maar het is de kleur in de haarschacht die het meest van belang is, dus het haar wassen om de tint op het oppervlak te verwijderen zal je een echtere kleur bezorgen. Het antwoord is echter verschillend wanneer je spreekt over semi-permanente of tijdelijke kleuringen. Met een semi-permanente kleuring zal je het haar gewoonlijk wat méér tijd gunnen om de kleur volledig te absorberen vooraleer je het wast, aangezien de kleur slechts 8 à 12 wasbeurten goed blijft. Als je natuurlijk vindt dat je semi-permanente kleuring té krachtig of té donker is, kan je de kleur verzachten door het haar te wassen. Bij een tijdelijke kleuring mag je het haar niet wassen na het verven omdat de kleur slechts blijft tot je volgende wasbeurt en zou uitgewassen worden als je het haar wast onmiddellijk nadat de kleuring aangebracht is.

Bronnen:
http://www.kapsels.net/haarvragen/wassenverven.htm

Een haar bestaat uit schubben en de verf zal een paar dagen de tijd nodig hebben om zich goed te "zetten" op het haar. Door het gebruik van warm water zullen die schubben eerder open gaan staan. Als je dat te snel doet kan er dus meer kleurstof wegspoelen. Sowieso niet te warm water gebruiken om je geverfde haren te wassen. Toegevoegd na 28 seconden: http://www.kapsels.net/technieken/haarkleur.htm

Ik vind het persoonlijk een beetje onzin.. Ik ga meestal gelijk onder de douche als ik van de kapper kom (ook na een kleuring) omdat 'ie het net NIET fohnt zoals ik dat gewend ben. En die kleuring blijft bij mij evengoed maanden zitten.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100