hoe kan ik best van rood naar blon d haar gaan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik overschakel van rood naar blond, doe ik dat in etappes. Als je het in 1x doet loop je de kans dat het oranje wordt Ik ga dan meestal eerst naar lichtbruin en na een paar dagen naar blond. En geloof me dat oranje is echt een goudvissen kleur.(ervaring) Toegevoegd na 8 minuten: van Rood naar Blond Vraag: Op dit ogenblik heb ik een kapsalonkleuring op mijn haar die rood is, donkerder dan aardbeienrood maar lichter dan roodbruin. Ik wil mijn haar nu zélf kleuren en van rood naar goudblond gaan. Wat moet ik doen om géén fél geel haar als resultaat te hebben? Bedankt voor je hulp. Antwoord: Het éérste wat je moet doen is het niveau van je huidige kleuring bepalen. Je kan dit doen door naar je kapsalon te bellen en te vragen naar de gebruikte kleuring of door naar een schoonheidszaak te stappen en daar de stalen bij de haarkleuring te bekijken en op zoek te gaan naar een kleuring die nauw aanleunt bij de jouwe. Als je die gevonden hebt, noteer dan de kleurtint en de basiskleur. Kies daarna jouw “nieuwe” kleur, noteer het niveau ervan en probeer een kleuring te vinden met dezelfde basiskleur. Misschien is dit niet mogelijk als je goudblond wil. Afhankelijk van het verschil in kleurniveaus (hoe hoger het nummer, hoe lichter de kleur), zal dit ál dan niet een probleem vormen. Je zal een ontwikkelaar moeten kiezen. Als de kleur die je wil hetzelfde nummer heeft als je huidige kleur, dan moet je een peroxide volume 10 gebruiken, want er is dan géén lift nodig voor je haar. Als je één tot twee niveaus lichter gaat, gebruik dan peroxide volume 20. Voor drie niveaus lichter heb je peroxide volume 30 nodig en voor vier niveaus peroxide volume 40. Zorg dat het haar met plastiek bedekt wordt en gebruik een droogkap nadat de kleuring aangebracht is. Als je het haar véél verheldert (méér dan 2 niveaus), kan het zijn dat je oranje tinten in je haar bekomt. Om die te neutraliseren zal je een kleuring van niveau 9 nodig hebben met een blauwe basis. Vermeng die in gelijke verhouding met een ontwikkelaar volume 10 en voeg een gelijke hoeveelheid van je favoriete conditioner toe. Breng deze mengeling op je haar op de zones die té oranje zijn, laat die ongeveer 10 minuutjes inwerken en spoel grondig uit. Dit zou de ongewenste oranje kleur moeten doen verdwijnen.

Bronnen:
http://www.kapsels.net/haarvragen/roodnaar...

Rood haar van nature? Rood haar geverfd met henna? Rood haar geverfd met andere verf? Bij henna kan het groen uitslaan als je gaat blonderen, maar als het al meer dan een jaar geleden is dat je het geverfd had met henna, volgens mij niet meer. Bij mij althans nooit groenig geworden.

Wil je het zelf doen of bij de kapper. En hoe rood is het en is dat ook geverfd? En wat is dan je eigen kleur? Er is zoiets als haarontkleuring te koop. Daarmee haal je de verf uit je haren. En verder hangt het van een aantal factoren af. Maar eerst opnieuw verven in een tint die hooguit twee tinten lichter is dan je eigen haar.

Ontkleuren is de enige mogelijkheid, daarna zou je er een mooie blonde kleur over kunnen gooien! Succes! Toegevoegd na 6 minuten: Je kunt ook eerst highlights kunnen doen, maar ook hiervoor moet je ontkleuren, de highlights.

Ga in ieder geval niet zelf aan het ontkleuren! Als je alleen ontkleurt voordat je er een blonde verf overheen gooit, kom je eruit te zien als Bassie. Rood is namelijk het meest hardnekkig bij ontkleuren, de kleur die overblijft als de rest er uit gebleekt is. De laatste keer dat ik dat probeerde, heb ik een hele middag bij de kapper kunnen zitten om met verf over verf over extra ontkleuring te proberen er nog wat van te maken. En dat is dus funest voor je haar. Je kunt via een lichte asbruin (géén goudbruin of kopertint) naar blond gaan, maar zelf experimenteren heeft altijd een risico. Ik zou je aanraden om naar een goede kapper te gaan. Een vrij hippe kapper (bijvoorbeeld Kinki Kappers) is daarvoor een goed idee, die hebben meer ervaring met drastische kleurveranderingen.

Persoonlijk zou ik zeggen: ga naar de kapper. Er kan zoveel misgaan op zelf-haarkleurings-gebied! En dan heb je straks geen blond maar oranje, groen of zelfs roze haar! Ja, dat is mogelijk, mijn zus heeft dat gehad toen ze van rood naar blond wilde en geloof me, dat wil jij zeker niet! Als het misgaat heb je nog maar twee opties: voor gek lopen of de schaar er in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100