Wat is een goede klassieke parfum?

Ik zoek naar een goede klassieke geur. Al die commerciële geurtjes van tegenwoordig vind ik niks en ben er snel op uitgekeken.

Ik zoek een goede oude geur, die wat poederig ruikt.

Heb een tijdje Boudoir gebruikt, maar dat is het net niet.
Zoiets als Shalimar....maar dan poederig. Dus niet te bloemig of kruidig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

loenie, Elke geur heeft een basistoon.. Er worden 7 basistonen onderscheiden. hout/amber/leer/citrus / bloemachtig/ fougere en Chypre. de laatste 2 zijn fantasiegeuren.. Een goede parfumeur kan jou vertellen in welke geurlijn Boudoir zit en je geuren introduceren met dezelfde basis maar iets andere tonen eromheen. Dan moet het haast wel lukken net die geur te vinden die bij je past. Probeer er niet meer dan 3 .. hoogstens 4 te ruiken op een dagdeel . Anders raakt je neus verward en kun je de ene niet meer van de andere onderscheiden. Vraag een geurstrip of laat ze wat op de bovenkant van je hand spuiten.. niet in je pols.. das te warm! Je hoeft echt niet meteen te beslissen. ik winkel altijd ff lekker door.. met geurtje in de nabijheid en wacht tot de geur zich ontwikkeld heeft voor ik een beslissing neem. Overigens is mijn favoriet; Rive Gauche van Yves Saint Laurent.. Het nadeel van een klassieker is overigens wel dat ze niet altijd even gemakkelijk verkrijgbaar zijn... Succes! Gee Toegevoegd na 11 uur: ik ben aan het googlen gegaan. Over Boudoir wordt geschreven: Vivienne Westwood, Boudoir, Eau de parfum, De compositie behoort tot de geuren van oosterse bloemen met uitgebalanceerde, luxe aroma's. Vervolgens kwam ik op deze site: http://geurengoeroe.web-log.nl/mijn_weblog/geurenalfabet_b/index.html in het alfabet staan per letter de geuren uitgebreid beschreven. Ik heb je vast de b gestuurd. Een geurenkenner met heel veel info over geurtonen en geuren die op elkaar lijken... En een tip: niet op zaterdag gaan geurshoppen.. de meeste zaterdaghulpen hebben er vaak gewoon (nog) niet voldoende verstand van. En de tijd ontbreekt om er eens goed voor te gaan zitten samen. Nou meid, als t nou nog niet lukt :)! Succes!

chanel no. 5?

van cleef & arpels. Eternity. Obsession calvin klein

Nina Ricci (L'air du temps)

1. Flowers van Kenzo 2. White Linnen van Esté Lauder 3. Aire van Loewe

Arpège, van Lanvin. Niet te bloemig of te kruidig, een tikje poederig.....dan moet ik gelijk aan Arpège denken. Ga eens snuffelen!!

Chanel No. 5, Jean paul gaultier, Yves Saint Laurent.

Boss soul.!

een echt klassiek geurtje is 4711 van Boldoot? wat oma's altijd op hun zakdoek sprenkelden...

Poison van Cristian Dior probeer die maar eens

Lancaster van Lancaster

Kolnisch wasser. Weet niet of ik dit zo goed schrijf. Hoop dat je weet wat ik bedoel.

In antwerpen hebben we een speciale parfumerie 'In Fine' ergens op de grote markt.. Zij hebben hun eigen parfumlijn.. Daar wordt er steeds uitgebreide informatie gegeven over de parfums, er wordt ook veel tijd ingestoken om de juiste geur te kiezen.. Als je het echt niet weet, is dit wel een aanrader.. Het is sowieso niet simpel om een goed bij jou passende parfum te vinden.. elke parfum regeert anders op een andere huid.. Alvast veel succes!

Classice geur en bijna niet op uitgekeken te raken is Coco Chanel mademoiselle (als je ervan houdt) Maar Chanel heeft uiteenlopende soorten geuren, waarvan er vast 1 tussen zit, waaraan je verknocht raakt. Succes

Dolce e Gabbana femme (rode verpakking)... Een warme poedergeur die de hele dag als een soort zacht donsje om je heen blijft hangen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100