Waarom zijn witte sokken "fout"?

Ik wil geen antwoorden van: "Het ziet er gewoon niet uit" ofzo.... Waarom zien het er dan niet uit?

En in witte gympen?
En bij het sporten?
En bij een stoere jeans-outfit?

Ik doe maar eens wat suggesties! Graag je antwoord goed onderbouwen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Witte sokken zijn niet 'fout'. Mode-fundamentalisme is fout. Wat wel en wat niet kan of moet in de (kleding) mode verandert voortdurend. Een mooi voorbeeld vind ik de babykleurtjes: lichtblauw voor jongetjes en lichtroze voor meisjes. Dat was vroeger precies andersom! Als een populaire filmster dit jaar ineens vind dat witte sokken het summum zijn, loopt iedereen ermee. Behalve de conservatieven, die vinden dat iedereen zich na zijn twintigste net zo moet kleden als zijn opa.

Heeft misschien ook wat met smaak te maken. Witte sokken draag je bij je sportschoenen als je gaat sporten. Persoonlijk draag ik alleen witte voetsokjes (van die sokjes die net zo groot zijn als je schoen). Maar goed.. smaken verschillen hè!

Het is vooral witte sokken in donkere schoenen die een probleem zijn. Je krijgt dan een kleurcontrast dat een totaal gebrek aan stijl demonstreert. Witte sokken tijdens het sporten zijn natuurlijk prima, dan draag je kleding die vooral functioneel moet zijn. En als je stijlvolle witte sneakers draagt, kunnen daar ook witte sokken in. Geen sportsokken dan weer, tenzij je ook echt aan het sporten bent. Donkere nette schoenen met witte sportsokken is dan weer dubbel fout: die streep wit tussen de zoom van je broek en je schoenen (jawel, hier komt hij toch) ziet er niet uit, en laat ook nog zien dat je het verschil niet kent tussen kleding voor het sporten (witte sportsokken) en nette of smart casual kleding. Toegevoegd na 3 minuten: Om te illustreren met een voorbeeld dat misschien duidelijker is: witte sportsokken in nette schoenen is zoiets als een pyjamabroek dragen onder een krijtstreepcolbertje met gesteven overhemd en keurig gestrikte stropdas. Niets mis met pyjama's, je combineert ze alleen niet met je nette pak.

Alles wat "uit de mode" is, is fout. Witte sokken was volgens mij echt een hype. Maar nu is het oud. Men wil niet graag verwezen worden met geschiedenis of een periode in het verleden. Daar ligt kennelijk oud zeer. Dus het zegt meer over diegene die het zegt dan over diegene die nu die sokken draagt.

Witte sokken is gewoon niet in de mode. Bij tennissen heeft bijna iedereen witte sokken, dus daar kan het weer wel.

Alleen pubers laten de kleur van hun sokken bepalen door derden. Witte sokken ijn fout, suede schoehen zijn fout, bruine schoenen zijn fout. Ik draag graag bruine suede schoenen emt witte sokken. Die schoenen noeemden ze vroeger 'bordeelsluipers'. Hoe komt men aan die onzin?

Dat "fout" heeft te maken omdat de maffia ook altijd witte sokken aanhad. En je wilt natuurlijk niet in verband worden gebracht met de maffia! En ja, het is ook gewoon uit!

nee hoor niet bij mij. Je moet gewoon dragen wat jij zelf mooi vindt. Altijd die domme modemeelopers. Dat ineens elke stoere vent in een rose shirt moet lopen enzo. trek gewoon aan wat jij lekker vindt zitten en mooi vindt. een hele poos geleden had ik een versleten spijkerbroek waar ik allemaal gaten in gemaakt had. met stof erachter. en hahaha wat liep ik er debiel bij. Een paar jaar later was het helemaal in. Dus het is fout bij alle schaapjes en voor de rest niet.

Witte sokken zijn wat mij betreft alleen fout als ze worden gedragen in sandalen of als ze tot de knieën omhoog worden getrokken bij een korte broek. Toegevoegd na 6 minuten: Als mij dat een puber of schaapje maakt, het zij zo...

Ik vind witte sportsokken een gruwelijke afknapper. Witte sokjes voor meisjes zijn wel toegestaan, mits van goede kwaliteit, schoon en mooi afgewerkt. Witte sokken voor mannen zijn een teken van slechte smaak behalve op het sportveld of de tennisbaan.

ach fout ,fout ,fout , onzin, zolang er nog manden en kluwen witte sokken worden verkocht ...is er niets fout aan hoor, ze worden nog gewoon verkocht .Het zeggen dat het fout is een mode . Niemand bepaald dat toch . Je hebt ook mannen die met Beertje paddington sokken of Bettie Boop sokken lopen,sterker nog wat dacht je van Donald Duck sokken . Hahaha zoek de verschillen .

Ja inderdaad, wie bepaalt dat dat fout is?? Ik zie sommige mensen ze dragen en sommige willen dat niet, het is ook maar net wat je mooi vind en of je met de massa mee wilt lopen. Jij bepaalt zelf of je witte sokken aanwilt en verder niemand. Dus witte sokken zijn niet fout, iemand heeft dat weer bedacht en de massa volgt.... (Ik zie geregeld mensen in kleren lopen waarvan ik denk, ik zou dat niet aantrekken, maar zij lijken er gelukkig in, dus wie ben ik om daar over te oordelen)

het heeft ook te maken met cultuur. In Korea bijvoorbeeld dragen mannen witte sokken met een nette broek en sportschoenen. Wij zouden een nette broek met een vouw en sportschoenen eronder een totale foute combinatie vinden, maar zij niet.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100