Mag je een (actueel) uniform officieel na verlaten van het dienst houden?

Bijvoorbeeld na ontslag. Of je werkuniformen met bedrijfsnaam mag houden en of dit anders strafbaar is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na ontslag mag je een uniform alleen houden als je het zelf betaald hebt. Regelmatig wordt bedrijfskleding beschikbaar gesteld en ben je verplicht het te dragen, maar kun je het voordelig aanschaffen omdat de naam van het bedrijf zichtbaar is. Als je het uniform graag wilt houden (ter herinnering) zul je moeten overleggen. Als het uniform bijna af is en je wilt het houden om zelf in de tuin te gebruiken of zo, zul je moeten overleggen. Officiële uniformen van politie en leger mag je niet houden. Wel mag je soms handschoenen, sokken en schoenen houden. Dit hangt natuurlijk ook samen met het feit dat je het uniform op die manier niet illegaal kunt gebruiken. Als je je uniform wat door de baas is betaald niet inlevert kan het betekenen dat jij voor de kosten opdraait. Vaak is dat in de CAO geregeld.

Dat is bij ieder bedrijf anders geregeld, bij de 1 dus wel, bij de ander niet, politieuniformen en legerkleding in ieder geval niet.

een uniform van een bedrijf is eigendom van het bedrijf, zeker als ook nog de naam van het bedrijf daarop vermeld is. je krijgt het in bruikleen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100