hoe komt het dat bepaalde klederen die je goed staan je op een bepaald moment helemaal niet meer staan (ook al bleef je gewicht e.d. hetzelfde)?

Toegevoegd na 5 minuten:
ik heb net mijn kleerkast opgeruimd. ben wel een klein beetje zwaarder geworden maar ondertussen weer goed afgeslankt. dus een kilootje of twee zwaarder dan vroeger (pakweg 5 jaar terug), dus te verwaarlozen.
toch vallen mij enkele dingen op
- dingen die me vroeger beeldig stonden, zijn nu hilarisch als ik ze pas. ze zitten me totaal niet meer, staan niet bij mijn gelaat, of ik lijk ermee op een boerin uit de oude films etc.
- kleuren die me vroeger afgrijselijk stonden (bv. bruin en beige) passen me nu wel terwijl andere kleuren (zoals oudroze) nu echt lelijk zijn als ik ze draag
Komt het omdat "mijn oog" verandert is door het oppikken van trends? Of kan het dat je in de loop van je leven plots met bepaalde zaken niet meer staat?
en hoe zit dan dan met kleuren, dun of dikker, je huid en haar blijven toch hetzelfde gekleurd (denk ik)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zijn dat je smaak is veranderd waardoor je de kleding niet meer bij je vindt passen, waardoor het lijkt alsof de kleding je niet meer staat. Het kan ook zijn dat de mode ondertussen is veranderd waardoor je beïnvloedt bent. Het kan ook zijn dat bijvoorbeeld je haar grijs is geworden (ik weet niet hoe oud je bent) en dan staat kleding je ook anders. Of je hebt je haar in een andere kleur geverfd. Enz. enz. Toegevoegd na 6 minuten: N.a.v. je toevoeging. Je gewicht kan nadat je bent afgevallen anders verdeeld zijn waardoor de kleding anders valt en daardoor misschien niet meer staat. ( Nadat ik was afgevallen en toen weer hetzelfde aantal kilo's was aangekomen, zaten de kilo's echt op een andere plaats). Je huidskleur kan bijvoorbeeld valer zijn geworden of juist frisser dan voorheen.

Heel kort en heel simpel, je smaak is in die 5 jaar veranderd. Ik kan het niet anders brengen, maar dit is echt zoals het is. Vroeger gaf je er misschien niet veel om hoe je eruit zag en nu wel, of juist andersom. Dat zou ook nog kunnen.

Naar gelang je ouder wordt, verandert je zelfbeeld. Dat is vaak een geleidelijk proces zonder dat je het in de gaten hebt. Dan vallen bepaalde kleuren af of trekken bepaalde kleuren en combinaties juist aan. Huid en haar veranderen ook. Als je een gele ondertoon heb gekregen in je huid, zullen bepaalde kleuren je niet meer staan. Veranderingen van hormonen doen ook iets met je uiterlijk, weliswaar summier maar voldoende om vast te stellen dat iets niet meer staat, past, lukt, wil of kan.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100