Wat is beter, kammen of borstelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt eraan wat je (niet) wilt en wat voor soort haar je hebt. Statisch wordt het toch wel met dit weer. Als je kunt volstaan met kammen dan zou ik hier voor kiezen. Borstels hebben meerdere haren die de talgklieren van je hoofdhuid kunnen stimuleren met het gevolg van sneller vet haar. Bij kort haar is dit niet zo erg, sterker nog, het kan er zelfs beter van gaan lijken te zitten, maar bij lang haar kan het snel sluik en onverzorgd lijken. Daarentegen kan een mooie lange bos haar ook voller en gezonder gaan lijken wanneer je het goed borstelt. Ik denk dat het hem zit in of je ook echt met de haren van de borstel over de hoofdhuid gaat. Kortom: Als je niet echt gaat 'rossen' dan kan allebei.

Dat ligt eraan met welk doel je het doet. Als het is om je haar heel netjes te stijlen raad ik aan het te kammen. Maar om het haar te ontklitten is een borstel beter, dat beschadigd het haar een stuk minder.

Beide. Eerst kammen, voorzichtig, om de klitten eruit te krijgen, en dan 100 lange borstelslagen iedere avond, daar krijg je mooi, glanzend haar van. Dat zeiden onze grootouders, en vaak hadden ze gelijk.

dat ligt een beetje aan het haartype denk ik, ik moet zelf borstelen omdat mijn haar vrij dik en lang is anders kom ik er nooit doorheen

Kammen is goed als je het haar op orde wilt krijgen. Hoe? Die keuze is aan jou. Bij borstelen ben je bezig de doorbloeding van je hoofdhuid te optimaliseren. Dat heeft dus tot doel een gezonde basis te scheppen voor mooi, gezond en glanzend haar. Gebruik daarbij het liefst een natuurharen borstel.

Als je Europees krullend haar hebt of haar met slag dan kun je kiezen voor kammen als je niet wilt dat het pluizig wordt. Voor sluik haar maakt het niet veel uit. Voor kroeshaar zul je een kam moeten gebruiken omdat een borstel er vaak niet doorheen komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100