Waarom zijn Armani horloges duurder dan gemiddeld?

Heeft dat met de kwaliteit te maken of meer het merk, of beide? En is een Diesel horloge van dezelfde prijsklasse (kledingmerk) daarom ook in de categorie 'minder duur' te plaatsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heeft het meest met het merk te maken. Armani is van een merk dat zichzelf kan permitteren er een duur prijskaartje aan te hangen. Overigens is de kwaliteit wel goed maar de prijs zou best minder kunnen. De vergelijking tussen een Armani horloge van 200,- euro en een Diesel horloge van 200,-. Dan zou ik zeggen: een dure Diesel en een goedkope Armani, maar kwaliteit zal niet ver uit elkaar liggen.

Bij Armani betaal je voor de naam, desgin en exclusiviteit. Kwaliteit ligt natuurlijk ook hoger dan een gemiddelde horloge van 20 euro.

Uiteraard is de kwaliteit van een armani horloge beter dan gemiddeld, maar de prijs draait voornamelijk om het merk.

Je betaald ongeveer 10% voor het uurwerk, 10% voor het design en 80% voor de naam. Een Armani horloge van 250,- is vergelijkbaar met een merkloos horloge van 25 a 50,- De prijs van de kleding merk horloge hebben alleen te maken met de prijs van het merk. Armani is duurder dan Diesel, dus de horloges ook. Dat geld voor de meeste kleding merk horloge, er zijn uitzonderingen, maar dan is het horloge meestal door een bekende horlogemaker bebouwd, normaal gesproken komt het uit Azië.

Bronnen:
http://www.thewatchforum.co.uk/index.php?s...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100