Is het waar dat als je nieuwe schoenen koopt, ze laat staan in een kast dat de zool dan vanzelf los zal laten na lange tijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan, ik heb zelf ooit schoenen gekocht met rubber zolen gekocht en een paar jaar in de kast laten staan. Toen ik ze een keer aantrok (vrijwel nieuw) was het rubber dermate uitgedroogd dat het van de schoen afbrokkelde. Na 100 meter liep ik dus op m'n sokken.

Niet sneller dan als je de schoenen gewoon gebruikt. Dus als ze loslaten, was 't toch al slechte kwaliteit.

Uiteraard is dit niet waar, want schoenen die goed in elkaar gezet zijn gaan alleen stuk door gebruik en slijtage. Het enige dat ze kunnen bedoelen is als je de schoenen erg lang laat staan zal wellicht de lijm gaan uitwerken en dat daardoor misschien de zool gaat loslaten. Maar dan heb je het over tientallen jaren hoor.

Niet het soort schoenen waar ik op loop in ieder geval!

Dat ligt denk ik erg aan de kwaliteit van de schoenen. Ik kom wel eens schoenen tegen die al jaren in de kast staan... geen kapotte zolen.

Ha, die Mikeyboy; Alleen bij hele selchte schoenen; ik heb de schoenen die ik destijds (twintig jaar geleden) bij mijn trouwpak droeg nog in de kast staan en die zijn nog in prina staat. Toen een hele uitgaaf, maar zeker de centen waard geweest.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100