Waarom slaat mijn vinger zwart uit bij het dragen van een (goedkope) ring?

Dit gebeurt elke keer. Ook de ring verkleurt na verloop van tijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je schrijft niet waar je vinger zwart uitslaat, alleen op de plek van de ring of over de gehele vinger. Je kan allergisch zijn voor het metaal van de ring, en de ring kan van met een koper legering zijn gemaakt welke wel wil verkleuren en dit kan weer afgeven op de vinger.

Je bent er gewoon 1 van het duurdere soort. Mijn moeder, mijn vrouw en ook mijn dochters hebben hetzelfde. Het is een onschuldige reactie op onedele metalen. De oplossing is simpel: alleen edelmetalen sieraden dragen. Zilver,goud etc.

Dat heeft vooral te maken met wat zuren van je huid (o.a. zweet). Waarschijnlijk merk je dat bij bepaalde weersomstandigheden je sneller verkleuringen krijgt dan andere. Er is niet zo heel veel aan te doen volgens mij. Tenzij de ring geen echt zilver is, dan kan het daar nog aan liggen. Maar bij echt zilver kun je het net zo goed hebben, en sommige mensen hebben er sneller last van dan anderen. Dat is tenminste de uitleg die ik ooit kreeg van een zilversmid.

Roest :( duurdere ringen kopen.. Van echt zilver. Hielp bij mij tenminste. Ik heb ook gehoord dat het helpt als je doorzichtige nagellak op de ring smeert!!

Waarschijnlijk ben je een nikkelallergie aan het ontwikkelen. Beter is om een tijdje de ring niet te dragen en daarna weer kijken of je vinger niet meer zwart wordt. Sieraden gemaakt van goedkope materialen niet meer dragen als je jeuk krijgt, en je vinger opgezet en rood wordt. Meestal geldt dit ook voor andere plaatsen zoals oorbellen, hals enzovoort als je een nikkelallergie hebt. Zelf heb ik een nikkelallergie en ik kan alleen goud en titanium dragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100