Ik heb een soort pukkel op me oksel. Hij steekt zeker uit en is ong 5 mm groot wit met een erg rood randje eromheen. Hoe dit weg te krijgen?

# liefst voor aankomende vrijdag!! Want dan heb ik een feest en ik wil een topje aandoen én me arm omhoog kunnen doen zonder dat de 'pukkel' gezien wordt
# als hij in zo'n korte tijd niet weg kan, hoe kan hij minder zichtbaar zijn?? ( ik wil graag topje aan!)

Laatste hulp; tshirt/vest maar dit als laatste hulp..
# hy steekt dus wel uit (je voelt hem)
En hy is geïrriteerd als je er met handdoek overheen wrijft. Dan doet het ong. 20 sec pijn en dan minder en minder
#help!

Toegevoegd na 18 uur:
Hij is niet meer met wit met rood randje.
Hij is nu rood/roze.
maar ik wil hem liever niet uitknijpen, en ik zie er geen haartje inzitten. What to do?

Toegevoegd na 18 uur:
Hij is niet meer met wit met rood randje.
Hij is nu rood/roze.
maar ik wil hem liever niet uitknijpen, en ik zie er geen haartje inzitten. What to do?

Toegevoegd na 19 uur:
Hier foto voor duidelijk heid. Als er geen antwoord komt moet ik toch echt overwegen naar de huisarts te gaan. morgen is het al !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt mij een verstopte talgklier. Als je dapper ben, kan je hem zelf uitknijpen (doet wel even pijn...), en dan ontsmetten met betadine of sterilon. Ik heb dit ook onder mijn oksels, en zodra ik ze bij het wassen voel, knijp ik ze leeg. Ik neem aan, dat je ze kunt laten dichtschroeien of zo, maar ik heb er eigenlijk geen last van, en omdat ik het bijhou, ziet ook niemand het ooit. Maar als je op zeker wilt gaan, ga dan morgen even langs de huisarts, en vraag, of die je kan bevrijden van je ontsierende uitsteeksel. Het zal vrijdag zéker zo ver weg zijn, dat je je topje aan kunt, hoor!!

weet je zeker dat het een pukkel is en geen teek omdat je zegt dat er een rood randje om heen zit laat even een van je ouder er naar kijken als je denkt dat het misschien een teek is is het dan niet dan weet ik het ook niet sorry misschien gewoon met blush Toegevoegd na 2 minuten: trouwens ik weet wel iets je moet er purol op smeren

Volgens mij is het een ingegroeid haartje.

Ik heb het zelf ook gehad, tenminste, bij mij was het een ingegroeid haartje. Dat ziet er inderdaad uit als een puistje, en zo moet je hem ook behandelen. Als je hem 'uitknijpt' komt het haartje los uit je vel, ook komt er talg uit want je huid raakt ook verstopt door dat haartje. Na het 'uitknijpen' haartje wegscheren en klaar! Doe dit wel even van tevoren, het blijft een paar uur rood en pijnlijk, maar daarna is het weg. Let op, het kan bloeden, afhankelijk van hoelang het haartje is! Veel plezier op je feestje!

Zoals hippo al aangeeft kan het behoorlijk uit de hand lopen als je zelf gaat knijpen aangezien je de ontsteking ook aan de binnenkant van je huid kan laten stukgaan. Of het vóór vrijdag genezen is kan ik niet garanderen maar de veiligste manier om het te laten "rijpen" is trekzalf te gebruiken met een gaasje erop.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100