Hoe hou ik mezelf goed schoon?

Ik heb soms een vies gevoel terwijl ik gewoon 1x per dag douche, hoe voel ik me frisser? En hoe krijg ik alles weg etc. Elke tip is welkom!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit riekt naar smetvrees (of het begin daarvan). 1x per dag douchen is echt genoeg en dan hoef je zeker niet met een washand alles " af te schrobben" elke dag Mijn tip hiertegen: Zorg dat je regelmatig ECHT vies wordt. Ga in de tuin werken, ga naar het strand en graaf een flinke kuil, duik in het plaatselijke meertje (als er geen blauwwier is). Loop door het bos (niet op het pad) enz enz Als je ECHT smerig was, voel je je fijn schoon als je daarna doucht, En voor mijn gevoel voel je je daarna LANGER schoon EN je leert dat het niet uitmaakt als je erg vies wordt omdat je aan het eind van de dag je altijd weer schoon kunt maken. En dan zet je het gevoel van niet schoon zijn van je af EN.... niet gaan sproeien met luchtjes, dan is jouw luchtje wel weg maar dan stink je pas echt

2X per dag douchen klinkt logisch. De andere oplossing: Je eigenbeeld aanpassen. Gebruik deodorant. Zorg ervoor dat je na het douchen schone kleren aandoet.

Als je het heel warm hebt helpt het wel om je helemaal om te kleden (Dus schone kleren aan te trekken) Toegevoegd na 5 minuten: Of als het erg warm is (Zoals vandaag) en je zweet heel erg wilt een fan ook wel een fris gevoel geven

Je kunt natuurlijk meerdere keren per dag een douche nemen. Ik ken mensen die dat doen en niet echt nodig hebben, maar ik ken ook mensen die dat niet doen en wél echt nodig hebben.

Alleen water langs je heen laten glijden maakt nog niet per definitie schoon. Pak er eens een washand bij met zeep of douchegel en wrijf goed alles af. Trouwens, douchen is enorm waterverspillend, je kunt ook je bij de wastafel wassen met een washandje en zeep, en douchen alleen doen als je haren vet zijn (ik weet het, ouderwets, maar onze waterrekening is echt laag en we zijn er prima schoon om). Vergeet de deo niet, die maskeert niet de geur, maar haalt de bacteriën weg die de stank veroorzaken.

Met een keer per dag douchen ben je schoon genoeg. Dat is het probleem niet. Het probleem is dat jij een vies gevoel blijft houden, terwijl dat helemaal niet nodig is. Dat begint te lijken op smetvrees. En dat moet je vanaf het begin de kop indrukken, anders kan je er heel veel last van gaan krijgen. Het lijkt wel of er steeds meer mensen komen met smetvrees en dat vind ik zorgelijk. Het ontstaat vaak onopgemerkt bij belangrijke overgangen in het leven. Naar de kleuterklas gaan, naar het eerste of zesde leerjaar, of het eerste middelbaar, het zijn momenten die de ontwikkeling erg onder druk zetten. Kinderen met een kwetsbare aanleg voor angststoornissen kunnen op die momenten symptomen tonen zoals smetvrees die ernstig genomen moeten worden. Beter voorkomen dan laten doorgroeien. Hoe sneller je het ondersteunend aanpakt hoe beter de resultaten zijn. Begin er over te praten met je ouders.

Een fris gevoel kun je weer krijgen door lekker je gezicht en hals te wassen, en dan eau de cologne te sprayen in je hals. Heb zelf eau de cologne met citroengeur van weleda, die is heerlijk fris en door de alcohol die verdampt op je huid koel je plaatselijk wat ook verfrissend werkt.

Misschien bedoel je dit: Wat heeft het voor nut om elke ochtend te douchen en een uurtje daarna je behoefte te doen en dus vervolgens de hele dag met poepresten in de bilnaad te lopen. Poepresten tussen de billen zijn pas echt vies. Je kunt elke dag keurig douchen, maar als je daarnaast uitsluitend je billen met een droog papiertje veegt (dus de poepresten uitsmeert over je zitvlak) ben je niet echt hygiënisch bezig, zeker niet bij lekker warm weer. Omdat wij nog geen kraantje hebben om onze billen af te spoelen zoals in Turkije en India, is vochtig toiletpapier een aanrader. Het voorkomt irritatie en geeft een fris en schoon gevoel in afwachting tot de volgende douchebeurt.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diver...

Met vochtige doekjes af en toe je gezicht en handen reinigen. Een bidet plaatsen zodat je na de stoelgang meteen je achterste kan wassen.

Nog een tip die ik nog niet had gelezen, draag elke dag schone kleren, dat helpt ook!

Ik ga vanuit dat je je goed doucht (met zeep), elke dag schone (in elk geval onder-) kleding aandoet na het douchen en je je billen goed afveegt met een vochtig toiletpapiertje (Siska), of voor het douchen poept. Heb je al een naar je kleding gekeken? Draag je veel synthetische of andere "kunststof" kleren? Daar kun je je namelijk ook knap zweterig van worden/in voelen. Draag altijd katoenen ondergoed. Kies ook voor je bovenkleding natuurproducten. In No Iron bloeses zit kunststof. Vermijd synthetische kleding zoals polyester. Draag liever Katoen, linnen of wol.

met 1 keer per dag douchen kun je er van uitgaan dat je schoon bent maar ja dat jij je niet schoon voelt is iets anders. als ik jou was zou ik niet vaker per dag gaan douchen want dat is slecht voor je huid. wat je wel kunt doen is altijd een extra shirtje, ondergoed (eventueel sokken?) en gezichtsdoekjes in je tas stoppen, als je je dan echt vies voelt kun je even naar t toilet o.i.d. gaan en je daar even opfrissen met dat doekje (die je ook wel voor andere dingen kan gebruiken dan je gezicht) en dan ook even je handen wassen en met gewassen handen wat water in je gezicht plensen, dat geeft een erg verfrissend en schoon gevoel. altijd je handen afdrogen aan een handdoek waarvan jij vindt dat ie schoon is anders krijg je daar ook weer een vies gevoel van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100