Gisteren vier puistjes kapot geknepen. Nu vier rode wondjes/korstjes op mijn gezicht. Hoe lang duurt het voor de korstjes weg gaan en hoe gaat snel?

Ik heb over 6 dagen de bruiloft van mijn broer.

Weet dat je eigenlijk de huid steriel moet maken, inprikken met een naaldje en voorzichtig uitdrukken en weer deppen met alcohol. En alleen als de puist rijp is

Toch heb ik dat niet gedaan. Als ik stress heb ga ik er aan zitten soort rare gewoonte.

Maar anyways

is de korst weg binnen 6 dagen? Zodat ik het kan camoufleren met concealer en foundation. En hoe zorg ik dat dit zo snel mogelijk geneest.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gezicht schoonhouden en niet meer aankomen. Morgen en overmorgen half uurtje in de zon. Dan zal het elke dag minder te zien zijn. Leuke dag op de bruiloft van je broer!

Ja hoor die wondjes genezen snel

Over 6 dagen is het merendeel wel weg hoor,maar ik adviseer je om niet je puistjes uit te knijpen want je kunt hier littekens aan over houden.

Doe ik ook altijd, heb er nooit geduld voor en kan vaak niet wachten totdat ze helemaal rijp zijn. Dus zodra ze zijn uitgeknepen breng ik om de twee à drie uur een beetje Bach crème aan dan merk je al vrij snel dat de rode plek minder is geworden en er maar een klein korstje is die heel snel weer verdwijnt. Binnen een aantal dagen heb je nergens last van. De Bach Rescue crème kost maar €9,75 en deze kun je bij de Etos kopen, succes!!

Bij mij komt er na de 2 de dag een korstje en dag 3 scrub ik mijn gezicht dan ziet het er weer uit als vroeger.

Smeer er OF een zalf op tegen tepelkloven (klinkt gek maar die helpt enorm goed wondjes genezen) of een zalfje dat heet: dermalex repair, te koop bij bijv het kruidvat (wel duur bijna 10 euro), wondermiddel bij huidproblemen.

Je moet nooit puistjes uitknijpen, als je mooi wilt zijn moet je geduld hebben! Je houdt er rode plekjes en wonden . Wat echt heel erg goed helpt is biergistabletten, dat gebruikte de mensen vroeger ook, en vroeger waren er betere dongen want die creme en zo helpen meestal niet. Als je 2 keer per dag slikt zijn ze over 2 dagen weg. Bij de kruidvat kan je kopen voor 5 euro ofzo.. Beter 3 dagen 2 tabletjes slikken dan wondjes en rode plekken overhouden , toch? Probeer maar, vij helpt het zeker!! Na 1 dag waren ze bij mij veel kleiner geworden , en ik merk ook dat ze lichter worden! Groetjes

Bronnen:
Puistjes

Wat bij mij goed helpt bij kleine wondjes en huidirritatie is Calendula-creme van VSM. Deze creme bevat calendula (= goudsbloem) bestanddelen en die hebben een genezende werking op de huid. Als ik een korstje op mijn gezicht heb, of een littekentje, dan smeer ik die creme er 3 keer per dag dun op en dan geneest het snel. Een tijdje in de zon zitten helpt ook goed tegen korstjes en puistjes. De creme kun je gewoon bij de drogist krijgen, bij De Tuinen bijvoorbeeld.

Ik heb ook nooit het geduld om te wachten. En bovendien vind ik het altijd een beetje smerig als er z’n witte kop op zit. Dus ik smeer meestal wat vettige crème d’r op, denk hierbij aan, uiercreme of nivea soft. Voor het slapen gaan is een aanrader om dr wat sudocrem op te doen. Breng dit een beetje dik aan dat je de zalf wel kan blijven zien (dus beetje wit)

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100